Κυρ. Μητσοτάκης:  Θα τιμήσουμε την εντολή των Ελλήνων

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα τιμήσουμε την εντολή των Ελλήνων

Τα καθήκοντά του ανέλαβε και επισήμως ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται από το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής. Το απόγευμα αναμένεται η ανακοίνωση για την νέα κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και το πρώτο του tweet από τον λογαριασμό Prime Minister GR. 

Λίγο μετά την ορκωμοσία του στο προεδρικό μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον περίμενε ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να γίνει η τελετή παράδοσης - παραλαβής. Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας αντάλλαξαν χειραψία, ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με την αποχώρηση του κ. Τσίπρα από το Μαξίμου. 

«Ο ελληνικός λαός μάς έδωσε χτες μια ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα. Θα την τιμήσουμε στο ακέραιο», δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, τονίζοντας πως «από σήμερα ξεκινάει η σκληρή δουλειά»

«Έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», πρόσθεσε στη σύντομη δήλωσή του. 

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης ορκίστηκε πρωθυπουργός σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου, ενώ προηγουμένως είχε μια σύντομη συνάντηση με τον ΠτΔ. 

Στο πλευρό του ήταν η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι και τα τρία παιδιά τους. Εκτός από την οικογένειά του τον Κυριάκο Μητσοτάκης συνοδεύουν ο διευθυντής του γραφείου του Γρηγόρης Δημητριαδης, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου Κωνσταντίνος Ζούλας καθώς και οι τρεις αδερφές του, Ντόρα, Αλεξάνδρα και Κατερίνα.

Επίσης, η μητέρα της συζύγου του, κ. Ήβη Γόντικα και τρεις επιστήθιοι φίλοι του από το σχολείο. 

Φωτογραφία Intime News