Κυρ. Μητσοτάκης: Μείωση φόρων για επιχειρήσεις και πολίτες

Κυρ. Μητσοτάκης: Μείωση φόρων για επιχειρήσεις και πολίτες

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Σαφές μήνυμα προς την μεσαία τάξη της χώρας έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Πάρο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα προχωρήσει στην άμεση μείωση των φόρων που έπληξαν την μεσαία τάξη.

«Το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας είναι απλό: αφαιρούμε βάρος από τις επιχειρήσεις και από τους πολίτες για να δώσουμε δύναμη στην οικονομία και στη μεσαία τάξη. Η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει την φορολογική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Θα μειώσουμε εντός διετίας τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%, τον φόρο στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% και αμέσως τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.

Η παραγωγική Ελλάδα θα ανασάνει και πάλι. Μόνο έτσι θα διεκδικήσουμε περισσότερες θέσεις απασχόλησης για τους νέους συμπολίτες μας, και θα δώσουμε δύναμη στην υγιή επιχειρηματικότητα. Αξίζουμε καλύτερα, η Ελλάδα αξίζει καλύτερα, οι Κυκλάδες αξίζουν καλύτερα, η Πάρος αξίζει καλύτερα και μετά τις επόμενες εκλογές, με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, θα το αποδείξουμε και στην πράξη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε την επίσκεψή του από το δημαρχείο του νησιού, όπου ο δήμαρχος Κοσμάς Κωβαίος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές. Ο κ. Μητσοτάκης ενόψει και των ευρωεκλογών τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει ενότητα στην επόμενη μέρα και δήλωσε την ανάγκη να υπάρξουν γέφυρες με τις τοπικές κοινωνίες και συνεργασία με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.

Αμέσως μετά επισκέφτηκε τη Νάουσα, όπου συνομίλησε στο λιμάνι της πόλης, με τους ψαράδες που ήταν εκείνη την ώρα στα καΐκια τους, οι οποίοι του εξέθεσα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν λέγοντάς του πως πρέπει να υπάρξουν κίνητρα για να συνεχίσουν τα παιδιά τους τη δουλειά αυτή.