Kυρ. Μητσοτάκης: Θα καταργήσουμε τον νόμο Παρασκευόπουλου

Kυρ. Μητσοτάκης: Θα καταργήσουμε τον νόμο Παρασκευόπουλου

Στην κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου επανήλθε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό στο Παλαιό Φάληρο.

«Αθώοι πολίτες πληρώνουν τις ιδεοληψίες του νόμου Παρασκευόπουλου, θα τον καταργήσουμε» ανέφερε, σε tweet, ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παρέθεσε, δε, βίντεο με παλαιότερες δηλώσεις του στην Βουλή, με τις οποίες κατηγορούσε τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης ότι η πρώτη ενέργεια ήταν «η ικανοποίηση των αιτημάτων των φυλακισμένων τρομοκρατών».

Επίσης αποστροφή από συνέντευξή του στον ALPHA, στην οποία αναφέρει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Βεβαίως θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και βεβαίως θα φτιαχτεί μία φυλακή υψίστης ασφαλείας... Δεν μπορούμε να δίνουμε την εντύπωση ότι με χαριστικές διατάξεις αποφυλακίζονται τρομοκράτες».

 Με αλλεπάλληλες ερωτήσεις η ΝΔ βάζει στο στόχαστρό της τον νόμο Παρασκευόπουλου

Σε ένα μπαράζ ερωτήσεων σχετικά με τον νόμο Παρασκευόπουλου επιδίδονται οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ειδικότερα, 32 βουλευτές της ΝΔ με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Παναγιώτη Σκουρλέτη και Δικαιοσύνης , Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρο Κοντονή, αναζητούν πόσοι και ποιοι έχουν αποφυλακιστεί με τον περίφημο νόμο Παρασκευόπουλου.

«Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, από τη δημοσίευση του ν.4322/2015 , έχουν αποφυλακιστεί εκατόν πενήντα (150) σκληροί αλλοδαποί κακοποιοί. Πολλοί εξ αυτών συνεχίζουν την κακοποιό δράση τους με πρόσφατο παράδειγμα τη χθεσινή 3/4/2017 απόπειρα ένοπλης ληστείας στο Παλαιό Φάληρο», αναφέρουν οι βουλευτές και ρωτούν

1. Πόσοι αλλοδαποί κακοποιοί έχουν αποφυλακιστεί με το ν. 4322/2015;

2. Πόσοι εξ΄ αυτών έχουν απελαθεί;

3. Αν δεν έχουν απελαθεί με ποια αιτιολογία η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην άμεση απέλασή τους;

Την ίδια ώρα, με έτερη ερώτηση ο βουλευτές της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης ρωτά τον Σ. Κοντονή αφενός αν σκοπεύει να καταργήσει τον επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια νόμο Παρασκευόπουλου και αφετέρου αν η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των βαρυποινιτών και όχι την ασφάλεια των πολιτών.

Αναλυτικά οι ερωτήσεις:

Α) Ερώτηση 32 Βουλευτών της ΝΔ για το ν. Παρασκευόπουλου προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Παναγιώτη Σκουρλέτη και Δικαιοσύνης , Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρο Κοντονή.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, από τη δημοσίευση του ν.4322/2015 , έχουν αποφυλακιστεί εκατόν πενήντα (150) σκληροί αλλοδαποί κακοποιοί.

Πολλοί εξ αυτών συνεχίζουν την κακοποιό δράση τους με πρόσφατο παράδειγμα τη χθεσινή 3/4/2017 απόπειρα ένοπλης ληστείας στο Παλαιό Φάληρο.

Γι αυτό ο ισχυρισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης ότι «θα παραταθεί η ισχύς του νόμου Παρασκευόπουλου , γιατί παράγει αποτελέσματα(;)» και ότι «η Κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για τη θεσμική θωράκιση» , μόνο θυμηδία προκαλεί.

Όμως πέραν αυτών , είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι οι κακοποιοί αυτοί μετά την αποφυλάκιση τους δεν έχουν απελαθεί αμέσως και παραμένουν στη χώρα μας. Οι συνέπειες της παραμονής τους είναι αυταπόδεικτες , τόσο για την δημόσια τάξη  όσο και για την επιβάρυνση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας.              

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί

1.Πόσοι αλλοδαποί κακοποιοί έχουν αποφυλακιστεί με το ν. 4322/2015;

2.Πόσοι εξ΄ αυτών έχουν απελαθεί;

3. Αν δεν έχουν απελαθεί με ποιά αιτιολογία η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην άμεση απέλασή τους;

 

Β) Ερώτηση Λευτέρη Αυγενάκη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κο Σταύρο Κοντονή

ΘΕΜΑ: Επικίνδυνοι κακοποιοί ελεύθεροι στους δρόμους

Σύμφωνα με σημερινά νέα στοιχεία, και οι δράστες της  ληστείας στο Παλαιό Φάληρο είχαν αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου, ενώ δεν είναι λίγα τα παραδείγματα κρατουμένων που είχαν αποφυλακιστεί με τις ευεργετικές διατάξεις του και συνέχισαν την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, οι δράστες της ληστείας στο Παλαιό Φάληρο, είχαν συλληφθεί μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ και είχαν καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση για διπλή ανθρωποκτονία, ένοπλες ληστείες δημοσίων οργανισμών, χρηματαποστολών, τραπεζών και επιχειρήσεων και κλοπές. Εκμεταλλευόμενοι ωστόσο τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου είχαν καταφέρει να αποφυλακιστούν και να συνεχίσουν τις παράνομες δραστηριότητές τους και μάλιστα με τα έγγραφα της αποφυλάκισής τους επάνω τους!

Παρά ταύτα, η Κυβέρνηση, πιστή στις ιδεοληπτικές της εμμονές, εξακολουθεί να υποστηρίζει ως «επιτυχημένο» το νόμο Παρασκευόπουλου λέγοντας «βεβαίως και θα συνεχιστεί η ισχύς του νόμου». Προφανώς θεωρεί επιτυχία, να βρίσκονται αποδεδειγμένα επικίνδυνοι κακοποιοί εκτός της φυλακής, ανενόχλητοι να συνεχίζουν τις εγκληματικές τους  ενέργειες, και καμαρώνει ισχυριζόμενη πως «η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για την θεσμική θωράκιση»!

Εκτός από τον νυν Υπουργό Δικαιοσύνης κο Κοντονή, και ο κος Παρασκευόπουλος, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εμπνευστής αυτής της νομοθεσίας, με αφορμή την πρόσφατη ληστεία, δήλωσε ότι «Η υποτροπή στο έγκλημα είναι προϊόν πολύ περισσότερο των συνθηκών κράτησης (συνωστισμός, αργία ή αντίθετα προγράμματα απασχόλησης και επανένταξης) και πολύ λιγότερο κάποιων αυξομειώσεων της διάρκειας της ποινής», υπονοώντας ίσως ότι οι κρατούμενοι, αφού θα αισθάνονται πολύ πιο άνετα εκτός των φυλακών, δέον όπως αποφυλακιστούν όλοι ώστε να λυθεί και το πρόβλημα της εγκληματικότητας! Μάλλον «αρκούν λίγα δευτερόλεπτα σκέψης και κοινής λογικής, ώστε να καταπέσει» … ο παραλογισμός της Κυβέρνησης!

Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένου ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής,  από την έναρξη ισχύος του νόμου έχουν αποφυλακιστεί περίπου 3.000 κρατούμενοι μεταξύ των οποίων και 150 σκληροί αλλοδαποί ληστές και 50 Έλληνες που έχουν δείξει ιδιαίτερη βιαιότητα στις ενέργειες τους γεγονός που εξηγεί γιατί αυξήθηκαν τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά οι επιθέσεις και οι εισβολές σε σπίτια και διαμερίσματα τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Σκοπεύετε να καταργήσετε τον επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια νόμο Παρασκευόπουλου;

2. Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των βαρυποινιτών και όχι την ασφάλεια των πολιτών;

(Φωτογραφία: SOOC)