Κυρ. Μητσοτάκης: Θα δώσουμε μάχη να μη κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα δώσουμε μάχη να μη κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών

Του Γιάννη Τρουπή

Σκληρές αναφορές επιφύλαξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «σκηνοθετημένο» το διαζύγιο μεταξύ των μέχρι πρότινος κυβερνητικών εταίρων και έκανε λόγο για μία ακόμα φορά για «κυβέρνηση κουρελού».  

«Με δύο υπουργούς ΑΝΕΛ που παραμένουν στην κυβέρνηση με αντάλλαγμα την ψήφο εμπιστοσύνης. Με δύο βουλευτές ΑΝΕΛ που υποστηρίζουν τη συμφωνία χωρίς να διαγραφούν, με ένα βουλευτή που ήταν στο Ποτάμι και την κ.Παπακώστα…. Ποτάμι το πρωί ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ. Ανεξάρτητος το πρωί, ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ  μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα μιλώντας για «μια πολιτική ανωμαλία» αλλά και για κυβέρνηση μειοψηφίας. 

«Αποτελεί παραχάραξη των συσχετισμών της Βουλής, όσο και της κοινωνίας. Η κυβέρνηση θέλει δεν θέλει, είναι μειοψηφία 145 βουλευτών. Για να κρύψει, δε, τις αλχημείες του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που κυβέρνησε με 151 βουλευτές.

Ξέχασε, όμως, να πει ότι εκείνος είχε το 47% των ψήφων και μόνο ο εκλογικός νόμος τού στέρησε την άνετη πλειοψηφία. Ενώ αυτός είχε μόνο 35% -που κι αυτό δεν υπάρχει πια. Ψεύτης σε όλα του, ψεύτης και εδώ» επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης. 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται άμεση προσφυγή στις κάλπες και ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ «θα δώσει μάχη για να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή». 

«...Επαναλαμβάνω αυτή η συμφωνία, που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας με το στυλό που του προσέφερε ο κ. Καμμένος, συνιστά εθνική υποχώρηση.  Έγινε βεβιασμένα και πρόχειρα. Υπό την πίεση τρίτων. Χωρίς εθνική συναίνεση και ερήμην Βουλής και λαού.

Αναγνωρίζει δήθεν «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα στα Σκόπια και σπέρνει τον αλυτρωτισμό. Γιατί αυτός είναι που κάνει προβληματικό το όνομα και όχι το αντίθετο» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι δύο φορές μέσα στο κείμενο της ρηματικής διακοίνωσης αναγράφεται ο όρος «Μακεδονικός Λαός».

Επιτέθηκε μάλιστα στον κ.Τσίπρα , κατηγορώντας τον για προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας. 

«Στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας, θέλοντας ο ίδιος να βγει από το περιθώριο, θέλησε να μεταθέσει ολόκληρο το πολιτικό πεδίο. Ξέχασε, λοιπόν, ποιος είναι, τι έλεγε, τι έκανε. Και ξαφνικά φόρεσε τη στολή του τάχα υπεύθυνου και μετριοπαθούς πολιτικού.

Κάποιοι μάλιστα τις τελευταίες μέρες θέλουν να τον παρουσιάσουν και ως κεντροαριστερό. Σε λίγο θα μας πουν ότι είναι και βενιζελικός, ενώ είναι αγκαλιά με τον Παπαχριστόπουλο, τον Ζουράρη, την Παπακώστα, και τους γνωστούς Πολάκηδες. Έχει και η γελοιότητα τα όριά της» είπε με νόημα . 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, τον οποίο η ΝΔ στηρίζει για την περιφέρεια Κρήτης. 



«Φορτωθήκαμε με δύο ακόμα Μνημόνια»

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι πιο αδύναμοι ξέρουν ότι μειώθηκε το αφορολόγητο, καταργήθηκε το ΕΚΑΣ και με τον ΦΠΑ αυξήθηκαν παντού οι τιμές -από τα καύσιμα και τα τρόφιμα μέχρι το νερό και το ρεύμα.

«Οι αγρότες βλέπουν τις αυξημένες εισφορές. Και η μεσαία τάξη βιώνει την καταστροφή της με "κερασάκι" τον ΕΝΦΙΑ που αντί να καταργηθεί, αυξήθηκε και απλώθηκε σε κάθε ακίνητο και σε γωνιά της Ελλάδας. Όλοι ξέρουν ότι η χώρα το 2014 που με θυσίες είχε γλυτώσει τη χρεοκοπία και ήταν έτοιμη να βγει από τα προγράμματα, γύρισε πολύ πίσω: Αντί να σκίσει τα μνημόνια, φορτώθηκε με άλλα δύο. Το πρώτο από τα οποία κόστισε 100 δις, ενώ το δεύτερο το πληρώνει και θα το πληρώνει τουλάχιστον μέχρι το 2023» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

«Ο Κουφοντίνας βολτάρει, παρέα με τους Ρουβίκωνες, εκεί όπου έχυσε το αίμα των θυμάτων του»

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα θέματα ασφάλειας αλλά και τις παρεμβάσεις σε θεσμούς.

«Οι θεσμοί και το κράτος δικαίου απειλούνται. Ο ΣΥΡΙΖΑ πολιορκεί τη Δικαιοσύνη και εργαλειοποιεί μέχρι και την Εκκλησία. Ο πρωθυπουργός διορίζει σύμβουλό του την πρόεδρο του Αρείου Πάγου κι ύστερα την τοποθετεί πρόεδρο σε Ανεξάρτητη Αρχή. Υπουργοί εκβιάζουν δικαστές και οι τελευταίοι καταγγέλλουν την «θεσμική εκτροπή». Διάφοροι Ρασπούτιν στήνουν σκευωρίες εναντίον αντιπάλων.....Την ίδια ώρα εκατό άνθρωποι κάηκαν στο Μάτι, με τον ανίκανο πρωθυπουργό να κρύβει την τραγωδία σε υποκριτικές τηλε-παραστάσεις.

Ο Κουφοντίνας βολτάρει, παρέα με τους Ρουβίκωνες, εκεί όπου έχυσε το αίμα των θυμάτων του. Πανεπιστήμια και συνοικίες ολόκληρες μεταβλήθηκαν σε φωλιές της βίας. Κανείς δεν αισθάνεται, πια, ασφαλής στη γειτονιά του. Κανείς δεν εμπιστεύεται αυτό το καθεστώς. Και όλοι ελπίζουν μόνο σε μία πολιτική αλλαγή», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η μαντινάδα που του αφιερώθηκε:

«Σαν αυριανός Πρωθυπουργός
Πάντα να το θυμάσαι
Μπροστάρης στην ανάταξη
Της χώρας πρέπει να 'σαι .

Τα ήθη & τα έθιμα
Της Παναγιάς η χάρη
Να σ' έχουνε στη χώρα μας
Ηγέτη & μπροστάρη

Η ευθύνη πέφτει σου βαριά
Όμως θα πω μια λέξη
Είσαι ευθύς και ειλικρινής
Το αντίθετο του Αλέξη».

 

Φωτογραφία intime news