Κυρ. Μητσοτάκης: Εργαλειοποιείτε την Αναθεώρηση - Έχετε 145 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και 6 «τριγύριζα»

Κυρ. Μητσοτάκης: Εργαλειοποιείτε την Αναθεώρηση - Έχετε 145 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και 6 «τριγύριζα»

Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι χρησιμοποιεί τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρηση με μοναδικό σκοπό τη διαχείριση της επικείμενης εκλογικής ήττας. Αν είστε σίγουρος πως θα νικήσετε «ψηφίστε όλα τα άρθρα που προτείνουμε και εμείς θα ψηφίσουμε τα δικά σας» δήλωσε κάνοντας λόγο για φόβο που ανέδειξε ο Πρωθυπουργός με την ομιλία του και επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση – κουρελού με 145 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και 6 «τριγύριζα»...

«Κύριε Τσίπρα, σας είχα καταθέσει πρόταση, ελάτε να ψηφίσουμε η ΝΔ τα άρθρα που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ να κριθούν αναθεωρητέα και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που ζητά η ΝΔ, έτσι ώστε η επόμενη βουλή να προχωρήσει με απλή πλειοψηφία. Όχι μισές δουλειές. Αν πιστεύετε στη λαϊκή εντολή δεν έχετε λόγο να φοβάστε την πρότασή μας», είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβάται το εκλογικό αποτέλεσμα, τότε θα πρέπει να αποδεχτεί την πρόσκληση.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε ακόμα τον Πρωθυπουργού ότι επιχειρεί την εργαλειοποίηση του Συντάγματος για μικροκομματικούς λόγους και ως μοχλό παρέμβασής στους Θεσμούς. Μετατρέπει τη διαδικασία σε χειρολαβή προκειμένου να παραμένει στην εξουσία λίγο χρόνο παραπάνω, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πει πώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς εκτός από «κυβέρνηση-κουρελού» αυτά που γίνονται με βουλευτές να ανήκουν σε δύο κόμματα επί της ουσίας ή το φαινόμενο βουλευτές που δηλώνουν ανεξάρτητοι να παραδίδουν με επιστολή τους τη ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πρωθυπουργός ενοχλείται όταν αποκαλούμε την κυβέρνησή του κουρελού, αλλά πώς αλλιώς μπορεί να αποκαλέσει κανείς μια πραγματικότητα όπου υπάρχουν βουλευτές όπου στα χαρτιά δηλώνουν ανεξάρτητοι αλλά έχουν εκχωρήσει εν λευκών την ψήφο τους στη κυβέρνηση Τσίπρα», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κάνοντας λόγο για πλειοψηφίες ειδικού σκοπού και αναλόγως των θεμάτων, ανέφερε ότι οι βουλευτές επιστρατεύονται για να ψηφίσουν κάθε φορά που χρειάζεται και σε διαφορετικές περιπτώσεις εναλλασσόμενοι.

«Έχετε μια κυβέρνηση κουρελού. Μια κυβέρνηση που στηρίζεται από 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 6... τριγύριζα», τόνισε χαρακτηριστικά αποδομώντας την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να εμφανιστεί ως τιμητής των θεσμών.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης υπενθύμισε επίσης ότι ανάμεσα στις δύο Βουλές μεσολαβούν εκλογές και «όταν ο λαός κληθεί να επιλέξει δεν θα κληθεί μόνο για κυβέρνηση, αλλά και για τα άρθρα». «Αυτό που όλοι αντιλαμβάνονται είναι ότι προσπαθείτε να κάνετε μια πολιτική διαχείριση της διαφαινόμενης ήττας σας» προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Εκκινώντας, πάντως, την ομιλία του υπογράμμισε ότι ακούγοντας τον πρωθυπουργό να διαβάζει την ομιλία του σκεφτόταν ότι ευτυχώς που το ατού Τσιπρα είναι η οικονομία και όχι τα συνταγματικά. «Επιδείξατε άγνοια ή συνειδητή προσπάθεια διαστρέβλωσης των δικών μας θέσεων», είπε ακόμα.

Επανερχόμενος στην πρόταση να ψηφίσουν από κοινού άρθρα, ο Κυρ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι αν του πέφτει βαρύ του Αλέξη Τσίπρα έχει μία νέα: «Επανέρχομαι με συρρικνωμένη πρόταση το άρθρο 16 και 24 είναι άρθρα πολιτικής σημασίας. Διαλέξτε δύο άρθρα και εγώ δεσμεύομαι ότι θα τα κρίνουμε αναθεωρητέα αν εσείς» είπε και, κοιτώντας προς τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που φώναζαν, σημείωσε πως η λαϊκή εντολή δεν είναι ζάρια. «Αν έχετε μπλέξει τις εκλογές με χαρτοπαιξία αυτό είναι δικό σας θέμα» τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι το Σύνταγμα προβλέπει πως ο λαός έχει το δικαίωμα να εκφραστεί στις ενδιάμεσες εκλογές και με την ψήφο του να ορίσει τις αλλαγές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο άρθρο 86, για το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Σημείωσε ότι κάποιοι συνεχίζουν να κρύβονται πίσω από αυτό, «όπως ο κ. Καμμένος, για να μην πάει στο δικαστήριο και δικαστεί όπως οι κοινοί θνητοί»

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε παράλληλα στην ανάγκη αναθεώρηση του άρθρου 16. Κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τον στηρίξουν ώστε να λάβει 151 βουλευτές και να αναζητηθεί αυξημένη πλειοψηφία στις επόμενες εκλογές. «Λέμε ναι στη δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων υπό την εποπτεία μιας ανεξάρτητης αρχής», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγγέλοντας ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να εμποδίσει κάθε μεταρρυθμιστική αλλαγή για πολλά χρόνια. Μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση, Εκπαίδευση, Ανάπτυξη, Δικαιοσύνη, Δημοσιονομική Σταθερότητα και το Περιβάλλον. 

Κλείνοντας ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε ότι η αυριανή ψήφος είναι κρίσιμη. Κι αυτό διότι στις 26 Μαΐου θα έχουμε εκλογές! «Καλή Δημοκρατία είναι η λειτουργική Δημοκρατία. Γι''αυτό θα ψηφίσουμε εμείς αύριο και στις 26 Μαΐου από κάθε κάλπη θα ακουστεί η φωνή των Ελλήνων που θέλουν η πατρίδα τους να προχωρήσει μπροστά», είπε.