Η χώρα χρειάζεται σταθερή διακυβέρνηση - Όχι σε νέες περιπέτειες

Η χώρα χρειάζεται σταθερή διακυβέρνηση - Όχι σε νέες περιπέτειες

Η σταθερότητα και η δυνατότητα εφαρμογής του προγράμματος που θα αλλάξει τη χωρά την επόμενη τετραετία είναι το διακύβευμα των εκλογών, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρξει χαμένη ψήφος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε σε μαζική συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές, τονίζοντας πως αποτελεί απαραίτητο συστατικό της ίδιας της Δημοκρατίας, ενώ επισήμανε πως όσοι ψηφίζουν τη ΝΔ δεν σημαίνει ότι συμφωνούν σε όλα με το πρόγραμμα του κόμματος. Εκτίμησε πως πολλοί που ψήφισαν ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές θα ψηφίσουν τη ΝΔ, ενώ κάλεσε αυτούς που ψήφισαν στις ευρεωκλογές μικρά κόμματα, τα οποία δεν έπιασαν το 3%, να στηρίξουν τη ΝΔ. Επίσης, ζήτησε εκ νέου από τους πολίτες να μην ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Λύση.

«Η ψήφος πιάνει τόπο στην ΝΔ και όχι στα μικρά κόμματα», είπε, ζητώντας την αυτοδυναμία γιατί η «χώρα δεν αντέχει περιπέτειες». Παράλληλα, επιτέθηκε στο ΚΙΝΑΛ ότι δεν έχει ξεκάθαρη γραμμή για το εάν θα συνεργαστεί ή όχι με άλλα κόμματα μετά τις εκλογές. 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στη μείωση των φόρων και ξεκαθάρισε ότι δεν θα περικοπούν τα επιδόματα και θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα. «Οι φόροι θα μειωθούν και πρέπει να μειωθούν. Γνωρίζω ότι η μείωση των φόρων είναι μονόδρομος για να πάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης. Ο κ. Τσίπρας διέλυσε την μεσαία τάξη με την φορολογία. Πολιτική μας είναι να επιστρέψουμε στην μεσαία τάξη κάποια από τα πράγματα που τους πήρε ο κ. Τσίπρας», ανέφερε.

«Τον Σεπτέμβριο θα καταθέσουμε προϋπολογισμό του 2020. Εκεί θα αποτυπωθεί η οικονομική μας πολιτική, μειώσεις φόρων, κίνητρα για επενδύσεις, περιορισμό φοροδιαφυγής. Θα εφαρμοστεί από 1-1-20. Οι μειώσεις φόρων θα αρχίσουν από το 2020. Όταν λέω αυτό και βγαίνει ο Τσίπρας και λέει όχι αλλά από το 2021 τότε φαίνεται πως από τα fake news δεν ξεκινούν από τα υπόγεια του Μαξίμου», πρόσθεσε. 

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου ανέφερε πως θα διοριστεί από την επόμενη κυβέρνηση με στόχο την αποκατάσταση του θεσμού, το κύρος του οποίου ετρώθη από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Στηλιτεύσαμε την επιλογή της κυβέρνησης να ορίσει ηγεσία της δικαιοσύνης από τη στιγμή που δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Μια τόσο σημαντική απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί από την απερχόμενη κυβέρνηση. Η επόμενη κυβέρνηση θα τη διορίσει και θα επιλεγούν πρόσωπα υπεράνω υποψίας που θα μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους».

Όσον αφορά τη ΔΕΗ, επανέλαβε πως θα σωθεί, αλλά θα αναζητηθούν ευθύνες για τα φριχτά χάλια που βρίσκεται σήμερα, ενώ για τα θέματα ασφαλείας ανέφερε ότι από τις 8 Ιουλίου αλλάζει η πολιτική στα θέματα της ασφάλειας

«Προσωπικό μου στοίχημα το νέο Μουσείο με αξιοποίηση του κτιρίου του Πολυτεχνείου, Προσβλέπω πως τα Εξάρχεια θα αρχίσουν να αλλάζουν χαρακτήρα. Εκεί που χρειάζεται να γίνουν παρεμβάσεις, σε καταλήψεις, στα πανεπιστήμια, αυτά θα γίνουν. Στόχος μου είναι όταν έρθουν τα παιδιά στο πανεπιστήμιο τον Οκτώβριο τα πράγματα να είναι διαφορετικά», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Επίσης, χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να σπάσει το εμπάργκο και να παραχωρήσει συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. «Καλοδεχούμενη η απόφαση να έρθει στον ΣΚΑΪ. Ποτέ δεν κατάλαβα αυτή την εμμονή. Είναι ειδικότητα του Τσίπρα να κάνει το όχι ναι. Δεν μπορώ να μην σχολιάσω κινήσεις που αλλάζουν την στρατηγική ενός κόμματος πέντε ημέρες πριν τις εκλογές δείχνουν πανικό και απελπισία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.