Κυρ. Μητσοτάκης στο Bloomberg: Οι αγορές αποτυπώνουν την αλλαγή που έρχεται

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, 11:01
-A +A
Κυρ. Μητσοτάκης στο Bloomberg: Οι αγορές αποτυπώνουν την αλλαγή που έρχεται

«Οι αγορές έχουν ενσωματώσει στις εκτιμήσεις τους μια πολιτική αλλαγή που ευνοεί τις επενδύσεις στην Ελλάδα και την πολιτική σταθερότητα μετά τις εθνικές εκλογές», δηλώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg.

Η δήλωση περιλαμβάνεται σε άρθρο γνώμης του συνιδρυτή του Bloomberg, Μάθιου Γουίνκλερ, ο οποίος σημειώνει ότι οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον κ. Μητσοτάκη ως τον πιθανότερο επόμενο πρωθυπουργό της χώρας.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ, έδωσε εχθές το στίγμα των προθέσεών του, κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, ενώ δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στον Αλ. Τσίπρα δείχνοντας ότι προτάσσει την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές στο liberal.gr, μπορεί λοιπόν όλα τα φώτα της δημοσιότητας το βράδυ της Κυριακής να ήταν στραμμένα πάνω στα μέλη του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη όμως η σύντομη ομιλία του ουσιαστικά αποτέλεσε την ευκαιρία για να αποκαλύψει το στίγμα των επόμενων κινήσεων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απουσία από το κείμενο της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της λέξης «Τσίπρας» ήταν απολύτως σκόπιμη και με συγκεκριμένο πολιτικό σκεπτικό. Σκόπιμα δεν υπήρξε καμία αναφορά στον πρωθυπουργό και στα «κακώς κείμενα» της κυβέρνησης, σε μία περίοδο που ασφαλώς η άσκηση αντιπολίτευσης αποτελεί μάλλον εύκολο έργο, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει και αδυνατεί μέχρι στιγμής να βρει ένα πολιτικό αφήγημα που θα τον πάει μέχρι τις εθνικές εκλογές.

Ήταν ξεκάθαρη πολιτική επιλογή μέσω της οποίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε ότι έχει λάβει το μήνυμα των πολιτών. Μήνυμα σαφές που δείχνει  πως για την πλειοψηφία της κοινωνίας ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί ήδη παρελθόν. Για τους περισσότερους, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρόεδρος του έχουν ξεπεραστεί και πως πλέον εκείνος στρέφει το βλέμμα του στην επόμενη μέρα.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα