Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, 18:47
Τελευταία ενημέρωση: 21:35

-A +A

Ισχυρή ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, το μεγάλο μου στοίχημα

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, 18:47
Τελευταία ενημέρωση: 21:35
Ισχυρή ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, το μεγάλο μου στοίχημα
-A +A

Η οικονομική μεγέθυνση και η διασφάλιση ότι αυτή θα μοιράζεται με δίκαιο τρόπο ειναι για τον Πρωθυπουργό η μεγαλυτερη πρόκληση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει. Αυτό δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε xθες στο BBC και μεταδόθηκε σήμερα, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η εδραίωση της αξιοπιστίας της χώρας θα ανοίξει τον δρόμο στην διαπραγμάτευση για τη μείωση του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην εκπομπή HARDtalk του BBC, που είναι διάσημη για τις σκληρές ερωτήσεις που θέτει στους καλεσμένους του, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι (ως κυβέρνηση) να επαναφέρουμε την Ελλάδα σε μια τροχιά ισχυρής ανάπτυξης» για να υπογραμμίσει πως «αυτό που θέλω να διασφαλίσω είναι ότι η οικονομική μεγέθυνση θα μοιράζεται με δίκαιο τρόπο. Για μένα αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση που θα κληθώ να αντιμετωπίσω».

Απαντώντας στις ερωτήσεις της Zeinab Badawi ανέφερε ακόμη ότι η εδραίωση της αξιοπιστίας της χώρας θα ανοίξει τον δρόμο στην διαπραγμάτευση για τη μείωση του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων κάτω από το 3,5% του ΑΕΠ.

Μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο το πρόγραμμα μείωσης των φόρων που θα υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τα κοινωνικά επιδόματα και τις συντάξεις, εμφανίσθηκε κατηγορηματικά αντίθετος.

Και συνέχισε λέγοντας πως «Κανένας δεν μιλάει για κανενός είδους περικοπή στο ασφαλιστικό μας σύστημα» καθώς και οτι «Ο πρώτος γύρος μείωσης των φόρων και της φορολογίας για τις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ, θα συμβεί την 1η Ιανουαρίου του 2020. Είμαι βέβαιος ότι έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο ώστε να γίνει πράξη στον Προϋπολογισμό του 2020». 

Η δημοσιογράφος του BBC αναφέρθηκε στο έτος ορόσημο του 2021, όταν και θα έχουν συμπληρωθεί 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να δηλωσε πως σε τρία χρόνια από σήμερα αυτό που θα ήθελε ως εικόνα στο εξωτερικό για την Ελλαδα είναι να αποπνέει «δυναμισμό και αισιοδοξία, με μία ισχυρή ομογένεια που θα στηρίζει τη χώρα».

Πρόσθεσε δε, ότι στόχος είναι η Ελλάδα «να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου κόσμου και να πάψει να θεωρείται φορέας των προβλημάτων που χαρακτηρίζουν την Ευρώπη».

Ρωτήθηκε ακόμη και για τον αριθμό των γυναικών που μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα και διευκρίνισε πως και ο ίδιος θα επιθυμούσε την μεγαλύτερη συμμετοχή αλλα αυτό δεν κατέστη εφικτό. «Δυστυχώς» είπε «δεν είχαμε τόσες γυναίκες να ενδιαφέρονται να μπουν στην πολιτική», είπε και εξήγησε πως το 40% των υποψηφίων της ΝΔ ήταν γυναίκες, αλλά δεν εξελέγησαν με αντίστοιχο ποσοστό στη βουλή». 

«Εγώ ωστόσο είμαι σίγουρη ότι εγώ θα μπορούσα να βρω έμπειρες γυναίκες στην Ελλάδα και να τις τοποθετήσω στις κυβέρνηση και ως εξωκοινοβουλευτικές υπουργούς» ήταν το σχόλιο της δημοσιογράφου με τον Κυριάκος Μητσοτάκη να υπογραμμίζει πως «Ζήτησα από πολλές γυναίκες να μπουν (με αυτόν τον τρόπο) στην κυβέρνηση, αλλά ήταν πολύ πιο διστακτικές από ό,τι οι άντρες». 

Τέλος προανήγγειλε εμμέσως πως στον ευρύτερο κυβερνητικό σχεδιασμό θα υπάρχουν περισσότερες γυναίκες από αυτές που μετέχουν στην κυβέρνηση.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα