Κυρ. Μητσοτάκης στο AFP: Πρώτη προτεραιότητα η ανάκαμψη της οικονομίας

Κυρ. Μητσοτάκης στο AFP: Πρώτη προτεραιότητα η ανάκαμψη της οικονομίας

Στις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας, αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και στην ετοιμότητα να αντιμετωπίσει τους ευρωπαίους εταίρους του στο προσεχές Eurogroup, την επομένη των εκλογών, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η ανάκαμψη της οικονομίας είναι η υπ'' αριθμόν ένα προτεραιότητα για την Ελλάδα και την Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τόνισε πως «η Ελλάδα οφείλει να επιστρέψει σε μια φιλόδοξη ανάπτυξη χάρη στις ιδιωτικές επενδύσεις, τις εξαγωγές και την καινοτομία»

Για τον σκοπό αυτό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προτείνει «να μειωθούν οι φόροι των επιχειρήσεων, να ξεμπλοκαριστούν εμβληματικές επενδύσεις που σταμάτησαν εξαιτίας της γραφειοκρατίας, να αποκατασταθεί η ρευστότητα με τη μείωση των επιτοκίνων και να προσελκυθούν ξένες επενδύσεις».

Αν εκλεγεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει τους ευρωπαίους εταίρους του στο προσεχές Eurogroup. «Πιστεύω πως, αν παρουσιάσουμε στους Ευρωπαίους ένα συγκροτημένο πακέτο μεταρρυθμίσεων, θα είναι ανοικτοί σε μια συζήτηση που θα οδηγήσει σταδιακά στη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα που ζητούνται από την Ελλάδα και τα οποία, σύμφωνα με τη γνώμη όλων, είναι υπερβολικά υψηλά», διαβεβαιώνει.

«Αν η ελληνική οικονομία συνεχίσει με μια ανάπτυξη 1% έως 2%, το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο, αλλά αν η ελληνική ανάπτυξη κυμανθεί ανάμεσα σε 3% και 5%, τότε μια μέρα το χρέος μας θα είναι πολύ πιο βιώσιμο», προσθέτει.

«Οι αγορές αντέδρασαν πολύ θετικά στην προοπτική μιας νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές και αυτό πρέπει να κάνει τους ευρωπαίους εταίρους μας να έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στην ιδέα πως είναι απαραίτητη μια ήπια χαλάρωση της μέγγενης της δημοσιονομικής σταθερότητας», υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι, ως κληρονόμος μιας πολιτικής δυναστείας, έχει συχνά κατηγορηθεί ότι είναι προνομιούχος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά: «Χρειάσθηκε να αντιμετωπίσω πολυάριθμες επικρίσεις, όμως αν ήμουν ελιτιστής, δεν θα είχα κερδίσει με διαφορά σχεδόν 10 μονάδων τις ευρωεκλογές».

«Εξάλλου, όπου πηγαίνω, όλοι με φωνάζουν Κυριάκο, με το μικρό μου όνομα, αυτό δείχνει πως με αναγνωρίζουν γι'' αυτό που είμαι και όχι επειδή είμαι ο γόνος μιας πολιτικής δυναστείας», προσθέτει χαμογελώντας. «Είμαι πολύ υπερήφανος για την κληρονομιά μου, όμως ταυτόχρονα άλλαξα πολύ τη Νέα Δημοκρατία, δεν είναι το ίδιο κόμμα που ήταν πριν από τέσσερα χρόνια», εξηγεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ