Κυρ. Μητσοτάκης στη Ρωσία: Στο πρόσωπό μου θα βρείτε έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή

Κυρ. Μητσοτάκης στη Ρωσία: Στο πρόσωπό μου θα βρείτε έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Την πρώτη του επίσκεψη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Ρωσία πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ σε μία προφανή κίνηση διεύρυνσης των διεθνών επαφών του συναντάται με την ηγεσία της ρωσικής κυβέρνησης, έχοντας στο επίκεντρο διμερή ζητήματα, με έμφαση στην οικονομική συνεργασία και την προσέλκυση επενδύσεων.

Οι επίσημες συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη επί ρωσικού εδάφους ξεκίνησαν νωρίς το πρωί από τη Δούμα και τον πρόεδρο του σώματος Βιατσεσλάβ Βολοντίν.

«Υπάρχει μία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της ΝΔ και της Ρωσίας. Στην Ελλάδα, στο πρόσωπό μου θα βρείτε πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Παρά τις γεωπολιτικές αναταράξεις υπάρχει μια ειλικρινής σχέση μεταξύ των δύο λαών και μια βαθιά πίστη ότι οι δεσμοί αυτοί θα μας βοηθήσουν να οικοδομήσουμε μια πιο ισχυρή σχέση», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας πως το κόμμα του πρωτοστάτησε πάντα στις διμερείς μας σχέσεις Ελλάδας Ρωσίας.

Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στην επίσκεψη του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1979, η οποία οδήγησε όπως είπε στο «ξεπάγωμα» των σχέσεων των δύο χωρών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Δούμας ανέφερε ότι «εμείς είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο και θα ήθελα να συζητήσουμε όλα τα θέματα και να υπάρχει πρόοδος και στις κοινοβουλευτικές μας σχέσεις».

Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Σημειώνεται ότι με βάση το ρωσικό πρωτόκολλο, σε τέτοιου είδους κομματικές συνομιλίες δεν γίνονται δηλώσεις.

Στο πρόγραμμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει και συνάντηση - διάλογος με ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.