Κυρ. Μητσοτάκης σε Vice: Οι καρποί της ευημερίας να μοιράζονται δίκαια

Κυρ. Μητσοτάκης σε Vice: Οι καρποί της ευημερίας να μοιράζονται δίκαια

Συνέντευξη στον ιδρυτή του Vice Σέιν Σμιθ παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των εθνικών εκλογών, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να εκφράζει την πεποίθησή του ότι «στις 7 Ιουλίου θα κλείσει ένας κύκλος δεκαετούς Οδύσσειας» και να αναλύει το σχέδιό του για την επόμενη μέρα της Ελλάδας.

Η συνέντευξη μεταδόθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στη prime time ζώνη του αμερικανικού καναλιού HBO, με το Vice News να δίνει αρχικά στη δημοσιότητα ένα σύντομο βίντεο όπου ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει χαρακτηριστικά: «Και στις 7 Ιουλίου θα κερδίσουμε. Δεν θα είναι μια νίκη της Νέας Δημοκρατίας αλλά της Ελλάδας».

Κατά τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη, υπάρχουν πλάνα από τις προεκλογικές περιοδείες του, ενώ σε ερώτηση του Σέιν Σμιθ προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για το πώς σκοπεύει να μειώσει τους φόρους, όταν το χρέος είναι υψηλό στην Ελλάδα και ταυτόχρονα οι ρυθμοί ανάπτυξης χαμηλοί, ο Κυρ. Μητσοτάκης απαντά: «Το κλειδί και μεγάλο στοίχημα είναι η επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης. Στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών η ανάπτυξη ήταν αναιμική. Εάν η οικονομία αναπτυχθεί με ταχύτερους ρυθμούς τότε οι πιστωτές μας θα είναι χαρούμενοι γιατί το χρέος θα αποπληρωθεί ευκολότερα».

Όσον αφορά για τα πώς πρέπει να καταπολεμηθούν οι κοινωνικές ανισότητες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι «οι καρποί της ευημερίας πρέπει να μοιράζονται με δίκαιο τρόπο» και αναλύει το σχέδιό του για την επόμενη μέρα της Ελλάδας.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζει επίσης πως «ο κόσμος κατάλαβε πως το να εκλέγεις λαϊκιστές στην εξουσία δεν είναι λύση στα οικονομικά προβλήματα μιας χώρας».

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στο Vice News: