Κυρ. Μητσοτάκης σε Ό. Σολτς: Θα μειώσω άμεσα τη φορολογία

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, 17:22
-A +A
Κυρ. Μητσοτάκης σε Ό. Σολτς: Θα μειώσω άμεσα τη φορολογία

Στην απόφασή του, να προχωρήσει αμέσως στην μείωση της φορολογίας, επέμεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τετ α τετ που είχε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο.

Η συνάντηση που έγινε στην έδρα του γερμανικού υπουργείου, κράτησε μια ώρα και έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα και χωρίς τους συνεργάτες των δύο πολιτικών.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε σημείο προς σημείο το κυβερνητικό πρόγραμμά του στο κομμάτι της οικονομίας, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα τεχνοκρατικά στοιχεία για να στηρίξει τις απόψεις του.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της ΝΔ είδε στο κτίριο της Bundestag τους Κρίστιαν Λίντνερ και Αλεξάντερ Λαμπσντορφ, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο, αντιστοίχως, του κόμματος των Φιλελευθέρων, ενώ το απόγευμα συναντήθηκε και με τον Υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ.

Κεντρικός στόχος του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας που παρουσίασε στους συνομιλητές του ο κ. Μητσοτάκης, είναι η δημιουργία ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού κράτους. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στις συναντήσεις που είχε και με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών και των Φιλελευθέρων κάλεσε τους Γερμανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως είναι ο τουρισμός, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι υποδομές μεταφορών.

Αναλυτικά η δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση με τον Όλαφ Σολτς:

«Με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Σολτς δεν συζητήσαμε για το παρελθόν, αλλά συζητήσαμε για το μέλλον. Για το πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα. Για το πως μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις. Για το πως μπορεί να δημιουργήσει πολλές καλοπληρωμένες θέσεις απασχόλησης. Για το πως τα νέα παιδιά, τα οποία έφυγαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στα χρόνια της κρίσης, θα επιστρέψουν πίσω. Πως μια διαφορετική φορολογική πολιτική, με μειωμένους φόρους και μειωμένες εισφορές, θα βελτιώσει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων. Για το πως η χώρα θα γίνει -επιτέλους- ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και θα αξιοποιήσει τα μεγάλα της συγκριτικά πλεονεκτήματα. 

Όποια ρύθμιση και αν δώσουμε στο ελληνικό χρέος δεν είναι αρκετή, αν εμείς οι ίδιοι δεν αποφασίσουμε να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, ώστε η χώρα να μην είναι επαίτης της Ευρώπης, αλλά πρωταγωνιστής των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Και αυτήν την προοπτική, αυτήν την ελπίδα, την διασφαλίζει σήμερα μόνο η Νέα Δημοκρατία».

Γιάννης Τρουπής

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 15/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα