«Σε ένα μήνα να αποστέλλονται sms από το 112 στους πολίτες»

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, 18:51
-A +A
«Σε ένα μήνα να αποστέλλονται sms από το 112 στους πολίτες»

«Δεν μπορώ να δεχθώ ότι εν έτη 2019 μπορεί να χαθεί έστω και μία ζωή επειδή κάποιος δεν μπόρεσε να ειδοποιηθεί», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον αριθμό 112 είπε ότι θα έπρεπε να λειτουργεί εδώ και καιρό και πως θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του χρόνου. 

Ωστόσο τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ενδιάμεση λύση σε περίπτωση που καταστεί ανάγκη. «Ζήτησα από τον υπουργό να συνεννοηθεί με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για μια ενδιάμεση λύση η οποία θα πρέπει να έχει δοθεί το αργότερο μέσα σε ένα μήνα. Με αυτή τη λύση θα μπορούμε να επικοινωνούμε άμεσα σε περίπτωση επικίνδυνων καταστροφών οι οποίες μπορεί να είναι προβλέψιμες», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Κράτους είναι μονόδρομος. «Το Κράτος οφείλει να είναι στην υπηρεσία του πολίτη», ανέφερε ενώ είπε ότι θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες και θα αποκτήσουν ψηφιακό χαρακτήρα ώστε να είναι δυνατό «να επικοινωνούμε με το δημόσιο με ευκολία από το σπίτι ή από το χώρο εργασίας». 

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις και πως η κυβέρνηση έχει φιλόδοξο σχέδιο με έργα τα οποία σύντομα θα εκτιμήσουν οι πολίτες ενώ ευχήθηκε καλή δύναμη στην ηγεσία του υπουργείου και σημείωσε ότι «εδώ πέρα έχουμε κάνει δημιουργική σύνθεση άξιων κοινοβουλευτικών στελεχών και στελεχών από την αγορά».

«Συγχαρητήρια και καλή δύναμη στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Υπάρχει ένα εξαιρετικό επιτελείο και όλοι περιμένουμε με πολύ μεγάλη προσδοκία γρήγορα αποτελέσματα», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Στην ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών αναφέρθηκε με έμφαση και ο κ. Πιερρακάκης υπογραμμίζοντας πως «στόχος είναι να κάνουμε τη ζωή των πολιτών ευκολότερη». 

«Έχει ξεκινήσει να δουλεύει πιλοτικά το 112. Θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Θα υπάρξει ενδιάμεση λύση ώστε να μπορούν να σταλούν sms σε συγκεκριμένες περιοχές στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη. Ο στόχος μας είναι αυτή η λύση να είναι έτοιμη σε ένα μήνα», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ανακοίνωσε ότι θα έχει άμεσα πολλαπλές συναντήσεις με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κράτησε πάνω από μία ώρα ενώ προσερχόμενος ο κ. Μητσοτάκης ακριβώς δύο λεπτά πριν τις 17.00 είπε πως τους δημοσιογράφους: «Όπως βλέπετε έρχομαι και νωρίτερα».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής κ. Γρηγόρης Ζαριφόπουλος και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού κ. Κωνσταντίνος Χαμπίδης.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ3

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 18/10/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα