Κυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα οι προσλήψεις στην Παιδεία

Κυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα οι προσλήψεις στην Παιδεία

Του Γιάννη Κ. Τρούπη

Τον αγιασμό στο ειδικό σχολείο Ραφήνας, τον οποίο τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, παρακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνομίλησε με τους γονείς, τους μαθητές αλλά και τους δασκάλους του σχολείου, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

«Θέλω να πω στα παιδιά αυτά με τις ειδικές δεξιότητες να έχουν παραγωγική χρονιά. Το σχολείο αυτό κάνει σήμερα μία καινούργια αρχή μετά την εθνική καταστροφή. Ας κρατήσουμε αυτό το μήνυμα εθνικής αναγέννησης. Κάθε οργανωμένη κοινωνία κρίνεται από την παροχή βοήθειας σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης που εξέφρασε για μία ακόμα φορά την ανάγκη προσλήψεων σε τακτικό προσωπικό στα ειδικά σχολεία.

«Αν κατά προτεραιότητα πρέπει κάπου να γίνουν προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην εκπαίδευση, πρέπει να γίνουν εδώ στα ειδικά σχολεία, ώστε να εξασφαλιστεί και η απαραίτητη συνέχεια της συναισθηματικής επαφής που εκ των πραγμάτων εσείς οι εκπαιδευτές αναπτύσσετε με τα παιδιά. Ένα μεγάλο μπράβο από καρδιάς στους γονείς που στέκονται δίπλα στα παιδιά με αγάπη, με αυταπάρνηση και με αφοσίωση. Θέλω να ξέρετε ότι η σκέψη μας είναι κοντά σας», πρόσθεσε. 

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τη λειτουργία του σχολείου, ξεναγήθηκε στις αίθουσες και άκουσε τα προβλήματα λειτουργικότητας που αντιμετωπίζει το σχολείο. Είδε μάλιστα και το χώρο του βρεφονηπιακού σταθμού που καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά.

Σημειώνεται πως την ανακατασκευή του σχολείου έχουν αναλάβει τα ΕΛΠΕ.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε και το δεύτερο δημοτικό σχολείο Ραφήνας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους γονείς και στους δασκάλους, ενώ παρακολούθησε και την ενημέρωση γονέων που πραγματοποιήθηκε σχετικά.