Κυρ. Μητσοτάκης προς Αλ. Τσίπρα: «Είστε εκπρόσωπος σκοτεινών συμφερόντων»

Κυρ. Μητσοτάκης προς Αλ. Τσίπρα: «Είστε εκπρόσωπος σκοτεινών συμφερόντων»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Απέλπιδα προσπάθεια να καλύψει την ανικανότητα της κυβέρνησής του αλλά και να αποτραπεί η συζήτηση για τη διερεύνηση σκανδάλων που αποκαλύπτονται, απέδωσε στον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας για τη συνταγματική αναθεώρηση λίγο πριν τις επόμενες εκλογές.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι τον πρωθυπουργό δεν τον ενδιαφέρει η ουσιαστική αναθεώρηση, αλλά να μεταθέσει τη συζήτηση από τη διάλυση της μεσαίας τάξης, την ανελέητη χειραγώγηση της δικαιοσύνης από το σκάνδαλο με τους εξοπλισμούς που πήγε να πουλήσει ο κ Καμμένος στη Σαουδική Αραβία, το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, καθώς επίσης και από τα  κονδύλια για το προσφυγικό. Σε αυτό μάλιστα το σημείο ρώτησε τον Ν. Βούτση: «Αλήθεια θα προγραμματίσετε την προ ημερησίας συζήτησης για τα προβλήματα στο προσφυγικό;».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική μνεία στην υπόθεση της ΔΕΠΑ. Ειδικότερα, υπενθύμισε ότι μόλις χθες ο «εκλεκτός σας στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος μας είπε ότι γνώριζαν και έχετε το θράσος να μιλάτε για διαπλοκή».« Έχετε γίνει ο καλύτερος εκπρόσωπος σκοτεινών συμφερόντων», τόνισε απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα.

Παράλληλά, ο Κυρ. Μητσοτάκης αποκάλυψε, μέσω Κατρούγκαλου τον δεύτερο λόγο, που ο Αλ. Τσίπρας επέλεξε «προεκλογικά» να ανοίξει το ζήτημα της αναθεώρησης: «Επιλέγετε να εκκινήσετε τη συγκεκριμένη διαδικασία τώρα και γιατί θέλετε μια μικρή, κουτσουρεμένη αναθεώρηση, ώστε να ματαιώσετε για 10 χρόνια κάθε τολμηρή αλλαγή που θα έφερνε η επόμενη κυβέρνηση», είπε και διάβασε πρόσφατες δηλώσεις του Γ. Κατρούγκαλο, ο οποίος το παραδεχόταν ευθαρσώς!

Νωρίτερα, πάντως, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε με νόημα ότι ο Αλ. Τσίπρας χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους «Είναι ο ίδιος που σε μια πρόσφατη συνέντευξή του προσχώρησε στο δόγμα Πολάκη», είπε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί ως εργαλείο την αναθεώρηση «γιατί δεν μπορεί να ξεφύγει από την πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει».

Σε κάθε περίπτωση, εξήγησε ότι το Σύνταγμα δεν είναι η μαγική λύση για όλα τα προβλήματα της χώρας και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ ώστε η επόμενη Βουλή να αποφασίσει ποια διατύπωση θέλει: αυτή της ΝΔ ή αυτή του Τσίπρα. «Ποιος τρέμει λοιπόν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού; Ψηφίστε κ. Τσίπρα τις δικές μας προτάσεις και ο λαός στις επόμενες εκλογές θα πάρει την απόφασή του. Νομίζω ότι ξέρω την απάντησή σας αλλά θέλω να την ακούσω στη δευτερολογία σας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να επιτρέψει να συριζοποιήσετε τη διαδικασία της συνταγματική αναθεώρηση», ενώ υπενθύμισε ότι ως βουλευτής παλαιότερα είχε ζητήσει να αλλάξει το άρθρο 86 αφού τότε οι κκ Δραγασάκης και Κουβέλης ως βουλευτές του Συνασπισμού είχαν πει «όχι», αφού δεν απάντησαν στη σχετική επιστολή που τους είχε αποστείλει.

Πάντως, αποκάλυψε την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά  εμ την αλλαγή της βουλευτικής ασυλίας. «Ο κ. Καμμένος και ο κ. Παππάς ζήτησαν να μην αρθεί η ασυλία τους. Δεν είναι υποκριτές αλλά δειλοί», είπε και χαρακτήρισε επικίνδυνα τα δημοψηφίσματα, ατελέσφορη η επί εξάμηνο ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ επισήμανε ότι η απλή αναλογική θα μας οδηγήσει σε μόνιμη ακυβερνησία. «Αλλά αυτό είναι το τελευταίο που σας απασχολεί», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τις σχέσεις Πολιτείας Εκκλησίας, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖ εργαλειοποιεί με τον κυνισμό της εξουσίας, κάνοντας ένα διμερές παζάρι και ξεσηκώνοντας τους ιερείς. Παράλληλα, είπε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις του ελληνικού κράτους με το Πατριαρχείο. «Και για τις σχέσεις κράτους- Εκκλησίας δεν χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση αλλά νομοθετικές παρεμβάσεις» επισήμανε μεταξύ άλλων. Χαρακτήρισε, δε, κοροϊδία και απάτη να υποστηρίζει η κυβέρνηση  ότι αδειάζουν 10.000 θέσεις στο δημόσιο.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος σχετικά με τις προθέσεις του περί θρησκευτικής ουδετερότητας: «Το κράτος δεν μπορεί να αμφισβητεί και να υποτιμά την πίστη του 95% των πολιτών μας».

Σε ότι αφορά τα δημοψηφίσματα ο πρόεδρος της ΝΔ σε έντονο ύφος θύμισε ότι ο Αλ. Τσίπρας εξευτέλισε την έννοια του δημοψηφίσματος. «Τρία χρόνια μετά όταν εξωθήσατε τους πολίτες να ψηφίσουν όχι και δύο μέρες μετά το μετατρέψατε σε ναι. Δεν ξέρω αν είχατε καθαρό ή θολό μυαλό ένα είναι το βέβαιο ότι στοιχίσατε παραπάνω από 200 εκατ.», είπε.

Για το δημόσιο χαρακτήρα του ρεύματος ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι αυτή την στιγμή ο συζητείται από τον ΣΥΡΙΖΑ η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την στιγμή μάλιστα που ήδη έχουν δοθεί στο Υπερταμείο τα αρχαιολογικά μνημεία για 99 χρόνια.

Τέλος, αναφερόμενος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας κάλεσε τον κ. Τσίπρα να αναγνωρίσει ότι αυτό που έκανε το 2014 ήταν πολιτικός καιροσκοπισμός! «Πόσο θράσος έχετε όταν εσείς ρίξατε την κυβέρνηση του Σαμαρά χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο άρθρο», είπε και αποκάλεσε αναχρονιστικό και ιδεοληπτικό το κείμενο για την συνταγματική αναθεώρηση.

Δείτε εδώ αναλυτικά την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος