Κυρ. Μητσοτάκης προς Α. Τσίπρα: Μήπως σας βολεύει η κατάσταση της ανομίας;

Κυρ. Μητσοτάκης προς Α. Τσίπρα: Μήπως σας βολεύει η κατάσταση της ανομίας;

Ένα σαφές και ξεκάθαρο ερώτημα έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση για την ανομία χωρίς να λάβει απάντηση: «Μήπως επιτρέπετε σε αυτές τις ομάδες να κάνουν μία εκπαίδευση να ξεχυθούν στην Αθήνα την επόμενη μέρα όπως την έκαψαν το 2008;».

Η ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση στα φαινόμενα ανομίας που επιτρέπουν τις εκδηλώσεις βίας γενικώς και όχι μόνο στο χώρο των Πανεπιστημίων πέραν του γενικευμένου κλίματος ανασφάλειας των πολιτών προκαλεί ερωτήματα.

Πολύ δε περισσότερο όταν αφήνεται ανεξέλεγκτη η δράση διαφόρων ομάδων είτε ονομάζονται «συλλογικότητες» είτε «αντιεξουσιαστές».

Η δε προσπάθεια του ίδιου του Πρωθυπουργού να εμφανίσει την κατάσταση σχεδόν ιδανική ή τουλάχιστον καλύτερη από πριν πέφτει στο κενό όπως με σαφήνεια αποδείχτηκε σήμερα.

Το ζήτημα όμως προκύπτει από το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να στρέψει τη συζήτηση στα μη κρατικά πανεπιστήμια και να κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ιδεοληψία υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων όταν ο πρόεδρος της Ν.Δ. του έθεσε το εξής ερώτημα:

«Γιατί ανέχεστε τις καταλήψεις δημόσιων χώρων; Είναι δυνατόν εντός του Πανεπιστημίου να βρίσκεται μία συλλογικότητα που απειλεί και τραμπουκίζει και εσείς σφυρίζετε σαν μη συμβαίνει τίποτα;»

Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο σαφής «μήπως σας βολεύει αυτή η κατάσταση; Μήπως επιτρέπετε σε αυτές τις ομάδες να κάνουν μία εκπαίδευση να ξεχυθούν στην Αθήνα την επόμενη μέρα όπως την έκαψαν το 2008;»

Είναι βέβαιο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έθεσε ένα ρητορικό ερώτημα. Η συνέχεια της παρέμβασή τους ενδεικτική «Θυμόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%. Έχετε την ιστορία σας και επειδή επιμένετε για άλλη μία φορά να διαστρεβλώνετε, η μήτρα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας είναι η μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς».

Για αυτό και προειδοποίησε ότι την τρομοκρατία «Την έχουμε πληρώσει με αίμα και δεν θα ανεχτούμε να ξαναδούμε αυτά τα φαινόμενα».

Και πλέον αυτή η προειδοποίηση όπως και τα ερωτήματα που έθεσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι καταγεγραμμένα και στα πρακτικά της Βουλής. Χωρίς απάντηση από τον καθ ύλην αρμόδιο. 

Διαβάστε ακόμα: 

- Κυρ. Μητσοτάκης: «Γενικόλογη η δευτερολογία Τσίπρα»