Κυρ. Μητσοτάκης: Προκλητικά τα πανηγύρια των Πρεσπών - Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία

Κυρ. Μητσοτάκης: Προκλητικά τα πανηγύρια των Πρεσπών - Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία

Την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να καταψηφίσει τη συμφωνία Τσίπρα -Ζάεφ όταν τη φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Κιλκίς.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «μετά τα προκλητικά πανηγύρια των Πρεσπών, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες καταλαβαίνουν ότι η κακή συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ζάεφ έχει ήδη αρχίσει και παράγει αποτελέσματα» ενώ υπογράμμισε πως η συγκυρία για τη Μακεδονία είναι συναισθηματικά φορτισμένη.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η κυβερνητική πλειοψηφία παραχώρησαν στη γείτονα χώρα κάτι που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε συζητήσει, δηλαδή την «μακεδονική εθνότητα» και τη «μακεδονική γλώσσα».

Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Μητσοτάκη: 

«105 χρόνια μετά τη μάχη του Κιλκίς τιμούμε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα σε μια από τις πιο αιματηρές μάχες του Έθνους μας του 20ου αιώνα.

Επισκέπτομαι την Μακεδονία σε μια συγκυρία συναισθηματικά φορτισμένη. Μετά τα προκλητικά πανηγύρια των Πρεσπών, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες καταλαβαίνουν ότι η κακή συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ζάεφ έχει ήδη αρχίσει και παράγει αποτελέσματα.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβερνητική πλειοψηφία παραχώρησαν στη γείτονα χώρα κατι που καμμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε συζητήσει. Τη μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα.

Μπορώ να επαναλάβω για άλλη μια φορά εδώ πέρα από το Κιλκίς ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ όταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ζαεφ τη φέρουν στη Βουλή».

Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Κιλκίς στο πλαίσιο των εορτασμών για την 105η επέτειο της μάχης και της απελευθέρωσης της πόλης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε στο στρατιωτικό μουσείο για την μάχη του Κιλκίς, η οποία έγινε τον Ιούνιο του 1913.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της Μάχης και παρακολούθησε την Παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων. 

Κατά την κατάθεση στεφάνου αποδοκιμάστηκε από μερίδα συγκεντρωμένων ο εκπρόσωπος της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.  

Το βράδυ ο κ.Μητσοτάκης θα μιλήσει στην εκδήλωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος στο ξενοδοχείο. 

 

 Γιάννης Τρουπής