Κυρ. Μητσοτάκης: Πολιτική εξαγορά της Παπακώστα και της Κουντουρά - Δεν απεμπολώ το βέτο

Κυρ. Μητσοτάκης: Πολιτική εξαγορά της Παπακώστα και της Κουντουρά - Δεν απεμπολώ το βέτο

Του Γιάννη Τρουπή

Με την ψήφο τους 153 πρόθυμοι βουλευτές ολοκλήρωσαν την τελευταία πράξη μιας εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος στα Γιαννιτσά, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι βουλευτικές εκλογές θα σημάνουν την πολιτική αλλαγή στη χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως η σημερινή επίσκεψή του στη Μακεδονία έχει ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι ο παππούς του, Κυριάκος Μητσοτάκης, το 1912 είχε ξεκινήσει επικεφαλής σώματος εθελοντών από την Κρήτη για να πολεμήσει στους Βαλκανικούς Πολέμους.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή Συμφωνία και μερίδιο ευθύνης έχουν οι κ.κ. Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος. Για τον τ. υπουργό Εθνικής Άμυνας ειδικότερα, είπε ότι το τελευταίο διάστημα φόρεσε τη στολή του μακεδονικού, αλλά παρατήρησε ότι ο κ. Καμμένος έδωσε το στυλό στον κ. Τσίπρα για να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρόεδρος της Ν. Δ. εξέφρασε την εκτίμηση ότι στις 26 Μαΐου θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές και οι βουλευτικές εκλογές, και κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος σε εγρήγορση για τις εκλογικές μάχες που έρχονται.

Αναφερόμενος στη χθεσινή ψηφοφορία σημείωσε πως με τη ψήφο τους επικύρωσαν κάτι απαράδεκτο, είπαν «ναι» στα πάγια αιτήματα του κ. Ζάεφ εκεί που είχαν πει όλοι οι άλλοι που είπαν όχι και πρόσθεσε πως η ΝΔ αναγνωρίζει το γεγονός ότι σήμερα έχουμε μια διεθνή κυρωμένη συμφωνία αλλά δεν απεμπολεί όλα τα άλλα όπλα, ξεκαθαρίζοντας ότι αν χρειαστεί να βάλουμε βέτο θα το κάνουμε.

Υπογράμμισε πως οι ίδιοι άνθρωποι που χθες έβαλαν υπογραφή ήταν οι ίδιοι που το 2000 υπέγραφαν κείμενα υπέρ του Μακεδονία σκέτο, ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος να αποκαλέσει εθνικιστές και ακροδεξιούς όλους εσάς που διαφωνείτε με την συμφωνία. Μας είπε ότι μόνο αυτός έχει μυαλό. Το 70% του λαού είναι απέναντι. Πέφτει σε εμάς το βάρος να μαζέψουμε τα απόνερα».

«Άλλοι ψήφισαν τις Πρέσπες άλλοι κρατάνε στα υπουργεία τους και άλλοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης. Πιστεύετε για το θεό ότι η κυρία Παπακώστα και η κυρία Κουντουρά αν δεν είχαν υπουργεία θα έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης; Φυσικά και πολιτικά εξαγοράστηκαν», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στην πολιτική της ΝΔ επισήμανε ότι αποβλέπει στη μείωση φόρων και εισφορών, στην προσέλκυση επενδύσεων, στην επαναφορά του νόμου και της τάξης  και κυρίως «να μπει ένα τέλος με τους μπαχαλάκηδες».

«Είμαι φειδωλός στις υποσχέσεις αλλά ο δρόμος που συνδέει αυτήν την περιοχή με τη Θεσσαλονίκη θα φτιαχτεί.
Μένουν από σήμερα 105 μέρες μέχρι την 26η Μαΐου. Εκτίμηση μου ότι θα έχουμε και εθνικές εκλογές. Τόσο πιο γρήγορα όσο το καλύτερο.. τον φάγαμε τον γάιδαρο. Θα είναι δύσκολες εκλογές, παρά το ότι πάμε πολύ καλά αλλά δε θέλω εφησυχασμό. Οι αντίπαλοί μας θα κάνουν ο,τι μπορούν για να κάνουν τη ζωή μας δυσκολότερη», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.