Κυρ. Μητσοτάκης: Όσο η κυβέρνηση θα επενδύει στο διχασμό, εγώ θα μιλάω για το αύριο

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018, 11:15
-A +A
Κυρ. Μητσοτάκης: Όσο η κυβέρνηση θα επενδύει στο διχασμό, εγώ θα μιλάω για το αύριο

Του Γιάννη Κ. Τρουπή 

Τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στο δρόμο προς τις κάλπες αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην έναρξη της περιοδείας του στη μονοεδρική περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Στη Δεσκάτη, όπου τον υποδέχθηκαν οι κάτοικοι στην κεντρική πλατεία, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δημήτρη Καταστέργιο.

«Ξεκινώ από ένα τόπο ευλογημένο, που βρίσκεται σε γεωγραφική και ψυχολογική καρδιά της Ελλάδας και εδώ είμαι σίγουρος ότι χτυπά και η καρδιά της ΝΔ. Έχω ξεκινήσει εδώ και 2,5 χρόνια εκτενές πρόγραμμα περιοδειών για να παρουσιάσω το πρόγραμμα της ΝΔ για μήνυμα αισιοδοξίας απέναντι στο γκρίζο. Αξίζουμε καλύτερα από την σημερινή κυβέρνηση που έχει καθηλώσει τη χώρα σε παρατεταμένη κατάσταση παρακμής, έχει συρρικνώσει τα διαθέσιμα εισοδήματα και έχει ξεχάσει την Ελλάδα της περιφέρειας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και συμπλήρωσε: «Για εμάς η Ελλάδα είναι μία, πρέπει όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες για ανάπτυξη. Έχετε ένα τόπο με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά για να τα αξιοποιήσει κάθε τόπος χρειάζεται στήριξη και οι δήμοι μεγαλύτερους βαθμούς αυτονομίας για να μπορούν να λειτουργήσουν. Έχουμε συγκεκριμένο περιφερειακό σχέδιο και σχέδιο για τους ορεινούς δήμους. Όπως και συγκεκριμένο σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα. Οι αγρότες σήμερα τιμωρούνται, όσο περισσότερα πετυχαίνεις τόσο περισσότερο πληρώνεις, αυτή είναι η λογική των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Το πρόβλημα των ελληνοποιήσεων των προϊόντων θα το αντιμετωπίσουμε».

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στη φορολογική του πολιτική. «Για τη ΝΔ μια γενναία φορολογική μεταρρύθμιση είναι ο πυλώνας της οικονομικής μας πολιτικής. Εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής 9% για εισοδήματα 10.000 ευρώ και ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα το οποίο θα παρουσιάσω στη ΔΕΘ. Πρέπει να μιλήσουμε για την Ελλάδα του μέλλοντος. Ταλαιπωρηθήκαμε αυτά τα 8 χρόνια και ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια, θα είχαμε βγει από την κρίση το 2014 και θα είχαμε αποφύγει αυτό το αχρείαστο, άτυπα λεγόμενο, τέταρτο μνημόνιο.

Θέλω από δω να στείλω μήνυμα εθνικής αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης, για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα ξεχωριστά. Όσο η κυβέρνηση επενδύει στην πόλωση, στο διχασμό και στο χθες, τόσο εγώ θα μιλώ για το αύριο και για το σχέδιο μου για την επόμενη μέρα. Να ζητάτε από τα κόμματα να σας λένε το σχέδιο τους. Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο θα ακούγεται το σχέδιο μας. Αξίζουμε καλύτερα δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση. Πρέπει να πάρουμε τις τύχες του τόπου στα χέρια μας. Σας ζητώ να με εμπιστευτείτε, να με εμπιστευτείτε, να πάμε ενωμένοι την Ελλάδα μπροστά».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 13/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα