Κυρ. Μητσοτάκης: Ως εδώ, θέλουμε πολιτική αλλαγή – το καθεστώς που κυβερνά δεν θα φύγει εύκολα

Κυρ. Μητσοτάκης: Ως εδώ, θέλουμε πολιτική αλλαγή – το καθεστώς που κυβερνά δεν θα φύγει εύκολα

Ο τόπος χρειάζεται πολιτική αλλαγή επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώντας από το Βόλο ότι το καθεστώς που κυβερνά τη χώρα δεν θα φύγει εύκολα καθώς και ότι στο δρόμο προς τις κάλπες θα επιδοθεί σε ένα κρεσέντο λασπολογίας και συκοφαντίας.

Απαντώντας σε υψηλούς τόνους στον Αλ. Τσίπρα επισήμανε ότι διεκδικεί μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα για να μειώσει τους φόρους και τις εισφορές σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες, εν αντιθέσει με την πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώντας ότι η Ν.Δ. ασχολείται με το μέλλον της χώρας και για αυτό σχεδιάζει μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν την ανάπτυξη και θα μειώσουν πραγματικά την ανεργία, ζήτησε εκλογές το ταχύτερο δυνατό.

Σημειώνοντας πως ακόμη και αν αυτές τις κάνει ο Αλ. Τσίπρας τον Οκτώβριο προκειμένου να μείνει στην καρέκλα και την εξουσία που «τόσο αγάπησε» οι πολίτες θα στείλουν ένα σαφές μήνυμα στις ευρωεκλογές, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα πραγματοποιηθούν στις 26 Μαΐου

«Η Ν.Δ. είναι έτοιμοι να αναλάβει τις τύχες της χώρας» τόνισε υπογραμμίζοντας πως οι πολίτες έχουν πονέσει αυτά τα τελευταία χρόνια και ότι και αν κάνει και πει ο πρωθυπουργός «οι πολίτες βίωσαν στο πετσί τους την πραγματικότητα».
Ο λαός θα στείλει τον Αλ. Τσίπρα «εκτός της εξουσίας που τόσο αγάπησε» ανέφερε αλλά όπως υπογράμμισε θα θυμούνται όλοι όσα έκανε δηλαδή ότι:

1. είπε κατάμουτρα ψέματα για να πάρει την εξουσία.

2. έπνιξε τη χώρα και το σύνολο των πολιτών στους φόρους για να χρηματοδοτήσει πελατειακά ρουσφέτια και να γεμίσει το κράτος κολλητούς και φίλους.

3. ευτέλισε την πολιτική ζωή και το ίδιο το κοινοβούλιο με τις a la carte κυβερνητικές πλειοψηφίες και τα ανταλλάγματα σε βουλευτές που έδωσαν εν λευκώ επιταγή μέσω της ψήφους τους.

4. πρόσβαλε βάναυσα τον ελληνικό λαό και κυρίως του Μακεδόνες με την βαθιά προβληματική συμφωνία των Πρεσπών εκχωρώντας για πρώτη φορά κάτι που καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν έπραξε, δηλαδή τη «μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα».

«Ας εξηγήσει το πόσο καλή είναι η συμφωνία στο λαό της Μακεδονίας» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι αυτό πρέπει να το κάνει «χωρίς να συνοδεύεται από κλούβες των ΜΑΤ και χωρίς να βρίσκεται σε προστατευμένο περιβάλλον»

Μαύρη προπαγάνδα

Κατηγόρησε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα για μαύρη προπαγάνδας επισημαίνοντας ότι «στο δικό του φαντασιακό κόσμο η εικόνα για τη Ν.Δ. είναι πως αποτελείται από νεοφιλελεύθερους ακροδεξιούς» ενώ ανέφερε πως επαναλαμβάνοντας διαρκώς τα περί ταύτισης με τον Όρμπαν δεν πείθουν πια κανέναν. Πολύ δε περισσότερο όταν ο ίδιος έχει ανακοινώσει πως θα στείλει στο ΕΛΚ επιστολή για να ανασταλεί η συμμετοχή του κόμματος του Όρμπαν.

«Πρεσβεύουμε αξίες» είπε ακόμη ο πρόεδρος της Ν.Δ. και έδωσε μια σαφή απάντηση στον πρωθυπουργό που δήλωσε στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ότι η πρόταση για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα έχει στόχο να ευνοηθεί το μεγάλο κεφάλαιο.

«Διεκδικώ μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα για να υπάρξουν λιγότεροι φόροι για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα και για να εφαρμοστούν χαμηλότερες εισφορές για εργοδότες και εργαζόμενους» είπε προσθέτοντας ότι η Ν.Δ. στηρίζει το κοινωνικό κράτος.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε πως ως κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει στοχευμένες προσλήψεις όπου υπάρχουν ανάγκες καθώς και ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα φτάσει το 1 δισ. ευρώ.

«Μειώνοντας πρωτογενή πλεονάσματα υπάρχει δυνατότητα να παρασχεθεί ουσιαστική πολιτική» ανέφερε και μίλησε για το μείζονος σημασίας θέμα του δημογραφικού που όπως τόνισε «αφορά την υπόστασή μας, την ταυτότητά μας». Θα λάβουμε μέτρα είπε και επανέλαβε πως στο πλαίσιο αυτό ισχύει τόσο η εξαγγελία για παροχή 2000 ευρώ στην οικογένεια κάθε παιδιού που γεννιέται στην Ελλάδα όπως και η δέσμευση πως δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού.

Φωτογραφία intime news