Κυρ. Μητσοτάκης: Όλοι οι Έλληνες ανησυχούν για το ταξίδι Τσίπρα στην Τουρκία

Κυρ. Μητσοτάκης: Όλοι οι Έλληνες ανησυχούν για το ταξίδι Τσίπρα στην Τουρκία

Ειδική αναφορά στο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι όλοι οι Έλληνες ανησυχούν για το ταξίδι Τσίπρα στην Τουρκία, ελπίζοντας τουλάχιστον στο θέμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης να υπάρξουν κάποια καλά νέα. 

«Η Τουρκία σήμερα επικηρύσσει τους 8 αξιωματικούς, αγνοώντας προκλητικά τελεσίδικες αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης. Ο σύμβουλος, στενός συνεργάτης, του προέδρου Ερντογάν μιλάει ανοιχτά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Οι παραβιάσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Αυτό είναι το κλίμα στο οποίο ο κ. Τσίπρας πάει να συζητήσει με τον κ. Ερντογάν», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι 17 ώρες που διαπραγματευόταν για να μας φέρει ένα νέο Μνημόνιο, όσα έκανε στο Σκοπιανό δεν μαρτυρούν μεγάλη ικανότητα διαπραγμάτευσης. Τα αποτελέσματα της προηγούμενης επίσκεψης του κ. Ερντογάν στην Αθήνα δεν ήταν τα καλύτερα. Ας αφήσει, λοιπόν, η κυβέρνηση αυτή τα σοβαρά ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων να τα χειριστεί η επόμενη κυβέρνηση», πρόσθεσε και κατέληξε ότι: 

«Η Νέα Δημοκρατία λέει πάντα ''ναι'' στο διάλογο με την Τουρκία, αλλά μέσα σε ένα σταθερό πλαίσιο το οποίο θα είναι ωφέλιμο για τις σχέσεις των δύο χωρών. Ελπίζω από την επίσκεψη αυτή του κ. Τσίπρα στον κ. Ερντογάν, τουλάχιστον στο θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης να έχουμε κάποια θετικά νέα. Ήρθε η ώρα η Τουρκία επιτέλους, στο ζήτημα αυτό, να κάνει μια κίνηση καλής θέλησης».