Κυρ. Μητσοτάκης: Οι ευρωεκλογές δημοψήφισμα εθνικής κάλπης

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι ευρωεκλογές δημοψήφισμα εθνικής κάλπης

Του Γιάννη Τρουπή

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και κάλεσμα συστράτευσης σε παλαιά και νέα στελέχη της ΝΔ περιελάμβανε η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινή εκδήλωση των ΝΟΔΕ Λέσβου, Χίου,Σάμου , Λήμνου που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης με κύριο θέμα την υποψηφιότητα της Χριστιάνας Καλογήρου στην περιφέρεια βορείου Αιγαίου.

«Με ρωτάνε συχνά ποτέ θα γίνουν οι εκλογές. Τους απαντώ, εκλογές θα γίνουν στις 26 Μαΐου όταν και θα γίνουν ευρωπαϊκές εκλογές ή θα έχουμε εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές. Αν ο κ. Τσιπρας επιλέξει τελικά να εξαντλήσει την συνταγματική προθεσμία και πάει τον Οκτώβριο, τότε οι ευρωεκλογές γίνονται δημοψήφισμα εθνικής κάλπης για να στείλουμε σε μία ανίκανη κυβέρνηση ένα μήνυμα ότι τελειώσατε και ήρθε η ώρα να φύγετε. Ο λαός θα του στείλει του κ. Τσίπρα ένα μήνυμα, στη πρώτη κάλπη που θα βρει μπροστά του, θα τιμωρήσει τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο, που τους φτώχυνε» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα χαρακτήρισε ότι το 2019 είναι μία κρίσιμη χρονιά για την Ελλάδα.

“Το 2019 είναι μία κρίσιμη χρόνια για τη χώρα, είναι χρονιά εκλογών που θα πούμε τέλος στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και που οι Έλληνες πολίτες θα εμπιστευθούν τις τύχες στη ΝΔ, το κόμμα που έβγαλε σε δύσκολες στιγμές τα κάστανα από τη φωτιά και θα οδηγήσει τον τόπο σε νέα εθνική αναγέννηση” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε στο στόχαστρό του τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι ψεύτης και έκανε ειδική αναφορά στην υπόθεση με τον “Δρομέα”.

“...Και καταλήγουμε από το επιζήμιο στο γελοίο και αναφέρομαι σε όσα είπε η υπουργός Πολιτισμού για ανταλλαγή ενός κιτς αγάλματος του σκοπιανού αλυτρωτισμού με το Δρομέα. Ο Δρομέας δεν πάει πουθενά, αυτοί θα πάρουν δρόμο με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού” ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ειδική αναφορά στα όσα έγιναν σήμερα στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

“Άκουσα σήμερα τον κ. Τσίπρα στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Δεν υπάρχει όραμα και σχέδιο, υπάρχει ανάγκη να συσπειρώσει την κομματική του βάση που φυλλορροεί. Ο,τι λέει θα απαντιέται, αλλά εμείς θα κοιτάξουμε μπροστά, πως θα κάνουμε την ζωή κάθε Ελληνα καλύτερα. Δε θα ακολουθήσουμε τον κ. Τσίπρα σε δρόμο διχασμού. Έχω την υποχρέωση να μην ακολουθήσω τον κ. Τσίπρα σε αυτό τον ανούσιο διχασμό”.