Κυρ. Μητσοτάκης: Οι δεσμεύσεις Τσίπρα τελειώνουν την ημέρα των εκλογών

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι δεσμεύσεις Τσίπρα τελειώνουν την ημέρα των εκλογών

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Ξεκάθαρο μήνυμα στον πρωθυπουργό έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να προνομοθετεί παροχές που θα εκτείνονται χρονικά σε βάθος τετραετίας.

«Διαβάζω στις εφημερίδες ότι ο κ. Τσίπρας σκέφτεται να προνομοθετήσει για μία τετραετία παροχές. Του λέω να μην μπει στον κόπο γιατί οι δεσμεύσεις αυτής της κυβέρνησης τελειώνουν την μέρα των εκλογών. Η ΝΔ θα εφαρμόσει το δικό της σχέδιο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώπιον των παραγωγικών φορέων της πόλης. 

«Το να επιδοθούν οι πολιτικές δυνάμεις σε κρεσέντο λαϊκισμού και παροχολογίας θα είναι κακό για τα εθνικά συμφέροντα. Είναι πρωτοφανές η αντιπολίτευση να φέρεται με υπευθυνότητα που χαρακτηρίζει συνήθως τις κυβερνήσεις και η κυβέρνηση να λειτουργεί ανεύθυνα όπως συνήθως κάνει η αντιπολίτευση», πρόσθεσε. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι η συγκυρία για την Ελλάδα είναι κακή μιας και η πρόσβαση στις αγορές είναι δύσκολη. «Θα ευχόμουν σήμερα να ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τέλος των μνημονίων. Βγήκε η χώρα από τα μνημόνια; Γιατί κατέστη απαραίτητο το τρίτο μνημόνιο; Για να μπορεί η χώρα να έχει κανονική πρόσβαση στις αγορές. Λέγαμε εμείς πάντα στον κ. Τσίπρα να κάνει τα πάντα για να μπορεί η χώρα να δανείζεται κανονικά. Σήμερα η χώρα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές και αυτό που έμεινε ήταν τα σκληρά μέτρα και οι δεσμεύσεις μέχρι το 2060», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας εκτενείς αναφορές και στη συμφωνία των Πρεσπών.

«Δυστυχώς η συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι μια κακή συμφωνία για όλους τους Έλληνες. Είναι μια συμφωνία που δεν αποτελεί μόνο διπλωματική ήττα αλλά αποτελεί και ένα πλήγμα στην επιχειρηματική δράση και εμπόδιο στις διακρατικές σχέσεις. Αυτοί οι χειρισμοί δηλητηριάζουν την κοινωνία και ξυπνούν παλιά ακραία αισθήματα και ενίσχυσαν εθνικιστές φωνές. Οι πραγματικοί πατριώτες δεν είναι εθνικιστές. Είναι προσβλητικό όποιος διαφωνεί με την συμφωνία να χαρακτηρίζεται ακροδεξιός», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 Διαβάστε ακόμα:

- Ο Κυριάκος προειδοποιεί τον Αλέξη να μην γίνει... Τσίπρας στη ΔΕΘ