Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας στήνει φιέστες και η Θεσσαλονίκη 5 μέρες χωρίς νερό

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας στήνει φιέστες και η Θεσσαλονίκη 5 μέρες χωρίς νερό

Δριμύτατη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα ασκεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την μακράς διάρκειας βλάβη στην υδροδότηση της Θεσσαλονίκης, κατηγορώντας τον ότι ενω συμβαίνουν αυτά εκείνος στήνει αναπτυξιακές φι΄στες.

Παράλληλα κατηγορεί για κυνισμό και ανικανότητα την κυβέρνηση αφού όπως τονίζει, Σπίρτζης και διοίκηση της ΕΥΑΘ παραμένουν στις θέσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα έγραψε στο Twitter:

«Την ώρα που ο κ. Τσίπρας στήνει αναπτυξιακές φιέστες, η Θεσσαλονίκη είναι για 5η μέρα χωρίς νερό. Το ότι ο κ. Σπίρτζης και η διοίκηση της ΕΥΑΘ είναι ακόμα στις θέσεις τους δείχνει το μέγεθος της αδιαφορίας και του κυνισμού αυτής της ανίκανης κυβέρνησης».

«Υπεύθυνη» και «επίσημη» ενημέρωση των πολιτών της Θεσσαλονίκης για το πρόβλημα με την υδροδότηση της πόλης, ζητά στο μεταξύ με ανακοίνωση της, η Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης.

«Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες στη Θεσσαλονίκη από ό,τι φαίνεται δεν έχουν ούτε καν το κουράγιο να ενημερώσουν υπεύθυνα» υποστηρίζεται στην ανακοίνωση, όπου τονίζεται επίσης ότι η ΝΔ επεσήμανε το πρόβλημα από την προηγούμενη Τετάρτη.

«Έχουν περάσει πέντε μέρες και η πόλη ακόμα διψάει. Τα νοικοκυριά αλλά και οι επαγγελματικοί χώροι, δεν αντέχουν άλλο χωρίς νερό. Σήμερα αξιώθηκε ο κυβερνητικός μηχανισμός να συνεδριάσει. Επισημαίνουμε ότι δεν είχαν το κουράγιο ή μήπως καλύτερα την ευθιξία, να ενημερώσουν επίσημα για το πρόβλημα και τις προοπτικές επίλυσής του» σημειώνει η ΝΔ στην ανακοίνωση της και συνεχίζει :

«Δεν θέτουμε αυτή τη στιγμή το θέμα των ευθυνών, αυτές θα αναζητηθούν αμέσως μετά. Υπάρχει όμως ζήτημα, εκτός του χρόνου υδροδότησης, και αυτό της ποιότητας του νερού. Θα ενημερώσει κανείς με σοβαρότητα τους πολίτες;» αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:

«Αυτός που συγκάλεσε τη σύσκεψη στο επίπεδο του γραφείου του πρωθυπουργού, οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες και επίσημα ως γραφείο πρωθυπουργού».

Γιάννης Κ. Τρουπής