Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας λέει ψέματα για το νόμο περί ευθύνης υπουργών

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας λέει ψέματα για το νόμο περί ευθύνης υπουργών

«Ως συνήθως, λέει ψέματα» ο Αλ. Τσίπρας, επισημαίνει σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το 2006 είχε αναλάβει πρωτοβουλία καταθέτοντας πρόταση για την αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών την οποία όμως συνυπέγραψαν μόλις επτά βουλευτές. Σημειώνεται πως αυτή την πρόταση δεν την υπέγραψε κανένα στέλεχος του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε με ένα tweet στον πρωθυπουργό και στις κατηγορίες που εξαπέλυσε  από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ  σε βάρος του για προσπάθεια αποφυγής της συζήτησης για το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης προκειμένου να καλύψει το γεγονός πως δεν επιθυμεί την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Συγκεκριμένα ανέφερε στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές η ΝΔ δεν έχει διαφοροποιήσει στο παραμικρό την πάγια θέση που εκφράζει από το 2016 για τη Συνταγματική αναθεώρηση. Επίσης ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε αναλάβει και την πρωτοβουλία της κατάθεσης πρότασης για την αναθεώρηση του επίμαχου άρθρου 86 του Συντάγματος, παραμένει και υποστηρίζεται από τον ίδιο.

Το πρόβλημα με τη συνταγματική αναθεώρηση είναι τόσο το περιεχόμενο των προτάσεων που καταθέτει ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο τρόπος που επιχειρεί να την προωθήσει σε συνδυασμό με τον χρόνο που επιλέγει. Δηλαδή λίγο πριν την ολοκλήρωση της θητείας αυτής της κυβέρνησης με γνώμονα όχι την πράγματι απαραίτητη αναθεώρηση άρθρων του Συντάγματος αλλά την επικοινωνιακή διαχείριση της διαδικασίας, με στόχο και την κάλυψη του μείζονος σημασίας θέματος που ανέκυψε από τη σύγκρουση του Π. Καμμένου και του Ν. Κοτζιά.

Πηγές της Πειραιώς σημειώνουν πάντως ότι  η «γαλάζια» θέση είναι η εξής: Αν κάνει δεκτά ο ΣΥΡΙΖΑ τα άρθρα που προτείνει προς αναθεώρηση η ΝΔ, τότε και η ΝΔ δεσμεύεται ότι θα κάνει δεκτά τα άρθρα που προτείνει προς αναθεώρηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το λόγο μετά θα έχουν οι πολίτες οι οποίοι με την ψήφο τους στις εκλογές θα αποφασίσουν την κατεύθυνση των αλλαγών της αναθεώρησης. Αυτή ακριβώς θα είναι και η θέση που θα εκφράσει η ΝΔ στην έναρξη της σχετικής κοινοβουλευτικής συζήτησης όταν αποφασίσει να την προγραμματίσει ο κ. Τσίπρας.