Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, 22:24

-A +A

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας διάλεξε μεταξύ Καμμένου και Κοτζιά

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, 22:24
Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας διάλεξε μεταξύ Καμμένου και Κοτζιά
-A +A

Του Γιάννη Τρουπή

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε “όμηρο του Πάνου Καμμένου” τον πρωθυπουργό ενώ δε θέλησε να αποκαλύψει τις κινήσεις της ΝΔ σχετικά με την κατάθεση πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης. 

“Για το brexit ήρθαν κάποιοι να συζητήσουν και προέκυψε exit Κοτζιά. Πώς μπορεί ο πρωθυπουργός να μιλάει για διγλωσσία, όταν είναι αυτός που απέπεμψε τον κ. Κοτζιά και κρατά υπουργό τον κ. Καμμένο, που ήταν απέναντι σε συμφωνία των Πρεσπών; Ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του κ. Καμμένου και ο ετερόκλητος συνασπισμός εξουσίας θα κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει όσο δυνατόν το περισσότερο. Για την πρόταση μομφής αφήστε να κρατήσουμε και εμείς κλειστά τα χαρτιά μας” τόνισε σε δημοσιογράφους ο κ. Μητσοτάκης.

“Η πρόταση μομφής είναι το τελευταίο και πιο δραστικό εργαλείο που έχει στη διάθεσή του ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σωστά καταθέσαμε τον Ιούνιο, εκθέσαμε τότε τη διγλωσσία Καμμένου. Το εξάμηνο λήγει στις 17 Δεκεμβρίου, από τις 18 Δεκεμβρίου έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε το εργαλείο αυτό” συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε και για τα όρια αντοχής του κυβερνητικού συνασπισμού μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

“Να ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο, τι είναι αυτό που τους κρατά σφιχταγκαλιασμένους στην καρέκλα. Και να κατηγορεί για διγλωσσία και κρατά τον Καμμένο που είναι ο ορισμός της διγλωσσίας” απάντησε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε σαφή υπονοούμενα ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από την αποπομπή Κοτζιά και όχι οι χειρισμοί στο σκοπιανό. 

Σε ερώτηση μάλιστα για το αν προτίθεται η ΝΔ να κάνει κάποια κίνηση σχετικά με τα όσα ακούστηκαν περί μυστικών κονδυλίων στο υπουργείο Εξωτερικών και αν αυτά σχετίζονται με τις τελευταίες εξελίξεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως ο πρωθυπουργός πρέπει να ρωτηθεί για αυτά:

“Είναι μια σοβαρή κατηγορία, από κει και πέρα, μπορώ να κάνω την υπόθεση ότι τελικά ο κ. Κοτζιάς δεν απεπέμφθη από τον πρωθυπουργό για το Μακεδονικό. Δεν έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για οικειοθελή αποχώρηση. Ο κ. Τσίπρας μεταξύ του κ. Καμμένου και του κ. Κοτζιά, διάλεξε τον κ. Καμμένο. Πρέπει να ρωτηθεί ο κ. Τσίπρας για αυτό”.

Για πλήρη στοίχιση του αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με την Χρυσή Αυγή έκανε λόγο ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας τον Παύλο Πολάκη αγαπημένο συνεργάτη του πρωθυπουργού. 

“Ο κ. Πολάκης είναι ο αγαπημένος του κ. Τσίπρα, άρα το ύφος και το ήθος του εκφράζει τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Παπαγγελόπουλος συντάσσεται απόλυτα με την υπερασπιστική γραμμή της Χρυσής Αυγής. Ας είναι προσεκτικοί αυτοί που προσάπτουν στη Ν.Δ. ακροδεξιά χαρακτηριστικά” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Αναφορικά με το χρόνο των εκλογών τόνισε ότι το μοναδικό μέλημα των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου είναι η όσον το δυνατόν μεγαλύτερη παραμονή στην εξουσία.

“Το μοναδικό μέλημα του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου είναι να μείνουν όσο το περισσότερο στην εξουσία. Η χώρα ζημιώνεται από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Η πλειοψηφία των πολιτών έχει προεξοφλήσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Όλοι ξέρουν ότι η κυβέρνηση είναι αυτό που λένε οι αγγλοσάξονες “κουτσή πάπια” (lame duk). Είναι μια κυβέρνηση που όλοι ξέρουν ότι θα φύγει και ότι δεν μπορεί να παράξει κανένα έργο. Ένα από τα ζητήματα που έθεσα στον Επίτροπο Κανιέτε, ήταν αυτό της ΔΕΗ. Και για την κατάσταση εταιρίας και για την ύποπτη υπόθεση με την εξαγορά της εταιρίας του κολλητού του κ. Ζάεφ. Η κυβέρνηση Τσίπρα, όταν φύγει, θα αφήσει πίσω της πολλές νάρκες που θα πρέπει να απενεργοποιήσουμε” επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δε θέλησε να σχολιάσει την παρέμβαση των ΗΠΑ μέσω της επιστολής του αμερικανού αξιωματούχου στο κόμμα της εκεί αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι ενίοτε η μεγάλη πίεση του εξωτερικού παράγοντα, δημιουργεί τα αντίθετα αποτελέσματα. “Εγώ δεν έχω λάβει τέτοια επιστολή” ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα