Κυρ. Μητσοτάκης: Ο πολιτικός αυτό-εξευτελισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει προηγούμενο

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο πολιτικός αυτό-εξευτελισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει προηγούμενο

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον κυβερνητικό του εταίρο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα του 5ου Συνεδρίου της Δράσης.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης η δημόσια ζωή δηλητηριάζεται από τις παλινδρομήσεις και τις κωλοτούμπες των δύο τυχοδιωκτών συνεταίρων ενώ στο παρασκήνιο εκτυλίσσονται πρωτοφανή παζάρια με κάποιους γυρολόγους βουλευτές, «πρόθυμους» να μετατραπούν σε δεκανίκια μιας εξουσίας σε αποδρομή.

«Όλα αυτά, ενώ Τσίπρας και Καμένος ασχολούνται μόνο με το πώς θα αγκιστρωθούν για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους. Κάτι που εξηγεί γιατί ετεροκαθορίζονται σε όλα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Ακόμη και η προαναγγελθείσα και η υποτιθέμενη αδιαπραγμάτευτη παραίτηση του υπουργού Άμυνας μπήκε στον πάγο λόγω της επίσκεψης Μέρκελ. Ενώ την επομένη, πήρε και νέα παράταση δήθεν λόγω των εξελίξεων στο Σκοπιανό, αλλά στην πραγματικότητα λόγω μιας σκανδαλώδους τροπολογίας που επιδιώκει να ψηφισθεί από τη Βουλή» σημείωσε για να προσθέσει ότι «όλοι οι πολίτες έχουν πια καταλάβει ότι τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο βέβαια και ο κ. Καμμένος δεν έχουν κανένα σχέδιο για το μέλλον της χώρας μας. Το μόνο που τους συνδέει είναι η αγωνία τους για το πότε θα χάσουν την εξουσία». συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε παράλληλα και στην οικονομική ζημία που έφεραν στη χώρα οι κυβερνώντες μετατρέπεται σε θεσμικό, αλλά και ηθικό ναυάγιο.

«Αυτός ο αντιθεσμικός παροξυσμός του ΣΥΡΙΖΑ καθιστά ακόμη πιο κρίσιμη τη συμπαράταξη της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό μέτωπο. Όπως επιβάλλει και την άμεση προσφυγή στις κάλπες. Γιατί εκτός από το Κράτος Δικαίου και τη δημοκρατική τάξη απειλείται πια και η αξιοπρέπεια του πολιτικού κόσμου. Οι συνεχείς πρωθυπουργικές παλινωδίες τραυμάτισαν, εκτός από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και το αξίωμα του» τόνισε.

«Αυτές οι κακοφορμισμένες σχέσεις μεταξύ αυτών που κυβερνούν, αυτό το χυδαίο θέατρο που παίζεται σε δημόσια θέα, αυτή η νοσηρή εξάρτηση από την καρέκλα, μετατρέπει την άσκηση πολιτικής σε ένα συνονθύλευμα πανικού και συμφερόντων» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης και στη σταθερή διαφωνία της Νέας Δημοκρατίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Για ένα συνολικό λάθος, που έγινε σε λάθος στιγμή και με λάθος τρόπο και που αντί να λύνει ένα παλαιό πρόβλημα δημιουργεί νέα -και στις δύο χώρες.

Όχι μόνο γιατί η αναγνώριση «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας ποτίζει τον αλυτρωτισμό και απορρίπτεται από τους Έλληνες.

Αλλά και γιατί τα ίδια τα κείμενα της συμφωνίας, όπως η χρήση και η ερμηνεία τους από τους γείτονες, ξυπνούν ήδη ακραίες φωνές και ξεπερασμένους εθνικισμούς και στις δύο πλευρές» σημείωσε.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η ΝΔ είναι ένα ανοιχτό κόμμα και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να ενταχθούν στις υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου, αμβλύνοντας τις διαφορές και προτάσσοντας το κοινό καλό.