Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Ν. Βούτσης θέλει να μπαλώσει την κυβέρνηση - «κουρελού», προκαλεί θλίψη

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Ν. Βούτσης θέλει να μπαλώσει την κυβέρνηση - «κουρελού», προκαλεί θλίψη

Του Γιάννη Τρουπή

Πολύ σκληρές εκφράσεις χρησιμοποίησε για μία ακόμα φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο για την εικόνα της κυβέρνησης όσο και για τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στο κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ από την Λαμία αποκάλεσε ξανά τον κ. Τσίπρα “εκβιαζόμενο πρωθυπουργό”, ο οποίος κάνει κακό στη χώρα.

“Ποτέ άλλοτε η ελληνική πολιτική δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά όσο σήμερα. Ο «αναντικατάστατος σύμμαχος» κ. Καμμένος – γιατί έτσι τον αποκαλούσε πριν λίγο καιρό ο κ. Τσίπρας – εκβιάζει πια δημόσια τον πρωθυπουργό. Μάλιστα οι απειλές του μη τυχόν και τον αφήσουν χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα, πιάνουν τόπο. Η κυβέρνηση επιχειρεί να κακοποιήσει τον Κανονισμό της Βουλής, να τον αλλάξει έτσι ώστε ο κ. Καμμένος να μην χάσει τα προνόμια του αρχηγού κόμματος. Τι και γιατί φοβούνται τόσο πολύ;  Πόσο αποτιμάται η σιωπή του κ.Καμμένου για τα ένοχα μυστικά που τον ενώνουν με τον Πρωθυπουργό;  Όλα μπροστά μας είναι. Ο κ.Τσίπρας είναι πια ένας δημοσίως εκβιαζόμενος πρωθυπουργός. Και όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαστής δεν σταματά ποτέ ό,τι κι αν πάρει. Όπως όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός δεν μπορεί να υπηρετήσει το αξίωμά του και αποτελεί απειλή για τη χώρα” επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα έκανε ένα βήμα παραπάνω λέγοντας ότι είναι απειλή για την πολιτική τάξη τα όσα διαδραματίζονται στο κοινοβούλιο, βάζοντας στο στόχαστρό του τον Νίκο Βούτση.

“Στη «Μελαγχολική μας Δημοκρατία», ο Πρόεδρος της Βουλής προκαλεί θλίψη γιατί, αντί να ασκεί με στοιχειώδη αξιοπιστία τα καθήκοντά του, κοιτάει με ποια κλωστή θα μπαλώσει τα ρετάλια με τα οποία είναι φτιαγμένη μία κυβέρνηση «κουρελού». Μία κυβέρνηση που δεν καταλαβαίνει ότι σε μία Δημοκρατία κανένα κόμμα δεν μπορεί να γίνει καθεστώς. Και ότι οι εκλογές που έρχονται θα σαρώσουν τα πρόχειρα διαδικαστικά αναχώματα που πάνε να στήσουν – γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και οι λαθρεπιβάτες ενός κυβερνητικού σχήματος που παραπαίει, είναι ήδη παρελθόν στη συνείδηση των Ελλήνων” ξεκαθάρισε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οικονομία και τόνισε ότι στη Βουλή παίζεται η «κωμωδία της Γκαζόζας» και στην οικονομία το δράμα των φόρων, η κοινωνία βιώνει τη δική της τραγωδία.

“Αυτοί που διαλαλούσαν το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, απεδείχθησαν μια κυνική ομάδα που κατέκτησε την εξουσία με ψέματα και προσπαθεί να τη διατηρήσει πάση θυσία και ευτελίζοντας κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας. Δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα όσα παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα. Δεν έχει υπάρξει Πρωθυπουργός που να προσβάλλει διαδηλωτές – παραβιάζοντας ανοιχτά και δημόσια το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Ούτε έχει υπάρξει ποτέ κυβερνητικό στέλεχος με το ύφος και το ήθος του κ. Πολάκη” ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει βάλει τη χώρα σε μια μεγάλη εθνική περιπέτεια, με την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. 

“Ο κ.Τσίπρας είπε “ναι” εκεί όπου όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις είπαν “όχι”. Αρνήθηκε την εθνική γραμμή. Και -δεν ξέρω με τι ανταλλάγματα- παρέδωσε το ισχυρότερο διπλωματικό όπλο της χώρας, δηλαδή την έγκριση για είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Δεν άκουσε τις φωνές από κάθε άκρη της χώρας στα μεγάλα συλλαλητήρια. Ούτε έδωσε σημασία στο 70% των Ελλήνων που διαφωνούν με αυτήν τη συμφωνία. Αντίθετα, ο κ.Τσίπρας επιμένει να προσβάλλει τους Έλληνες, αποκαλώντας «ακροδεξιούς», «εθνικιστές» - ακόμη και ανόητους όποιους δεν είναι μαζί του. Δεν είναι μόνο ντροπή και αλαζονεία. Είναι και ευθεία παραβίαση της βασικής αρχής που διέπει το δημοκρατικό δημόσιο διάλογο – το να σέβεσαι τον άλλο ακόμη κι αν διαφωνείς μαζί του” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, που επανέλαβε ότι θα αξιοποιήσει κάθε νομικό και διπλωματικό μέσο για να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες των Πρεσπών, υπενθυμίζοντας το δικαίωμα του «βέτο» σε κάθε κεφάλαιο που θα αφορά στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Υπάρχουν 35 κεφάλαια που απαιτούν έγκριση στην αρχή και στο τέλος τους για να προχωρήσει η ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. Αυτά ούτε θα ανοίξουν ούτε θα κλείσουν ποτέ, αν προηγουμένως δεν ικανοποιηθούν οι θέσεις της Ελλάδας” ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα έκανε σαφές σε ποιους θέλει να απευθυνθεί το κόμμα του.

“ Σε πολίτες που έχουν προδοθεί από τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ. Που έπαθαν και έμαθαν. Σε παλιούς φίλους που τους θέλουμε ξανά κοντά μας. Όπως και σε όσους απέχουν και είναι η ώρα να γυρίσουν στις κάλπες. Γιατί δεν πρέπει να αφήνουν, πλέον, να παίρνουν άλλοι αποφάσεις που αφορούν τους ίδιους. Αλλά και σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων. Γιατί η παράταξή μας θα γίνει το μεγάλο προοδευτικό δημοκρατικό ρεύμα με στόχο την ευημερία για όλους” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.