Κυρ. Μητσοτάκης: Ο λαϊκισμός στην Ελλάδα θα νικηθεί στις επερχόμενες εκλογές

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο λαϊκισμός στην Ελλάδα θα νικηθεί στις επερχόμενες εκλογές

Του Γιάννη Τρουπή

Σκληρή επίθεση στις δυνάμεις του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του συνεδρίου της νεολαίας του ΕΛΚ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, λίγες μέρες πριν από το συνέδριο της μεγαλύτερης ευρωομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Ελσίνκι όπου και θα εκλεγεί ο υποψήφιος του Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις ευρωεκλογές, έκανε έμμεση αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στην οποία κυριάρχησε ο λαϊκισμός και θα είναι η πρώτη χώρα στην οποία θα νικηθεί, στις επερχόμενες εκλογές.

«Όσα συνέβησαν στην Ελλάδα είναι σημαντικά. Πολλοί Έλληνες ψηφοφόροι βρήκαν αποκούμπι στην άκρα Αριστερά αλλά σήμερα κατάλαβαν μία αλήθεια. Τα ψέματα των λαϊκιστών έχουν κοντά πόδια. Η ΝΔ έχει πολύ βαθιές ρίζες στους πολίτες και αυτές οι ρίζες μας επέτρεψαν να ανταπεξέλθουμε σε πολλές δυσκολίες. Εμείς καταφέραμε να προσαρμοστούμε και να γίνουμε η μεγάλη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας μάλιστα το στίγμα του για τις εθνικές εκλογές.

«Μπορούμε να νικήσουμε τους λαϊκιστές και αυτό θα κάνουμε στις επόμενες εκλογές. Θυμηθείτε ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που ταλαιπωρήθηκε από τους λαϊκιστές, η μάχη και η πάταξη των λαϊκιστών ξεκινά από την Ελλάδα» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μπροστά σε εκπροσώπους νεολαιών από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τις αλλαγές που έκανε η ΝΔ, προσαρμοζόμενη στην νέα εποχή με κύριο στόχο τη θετική ψήφο από τους Έλληνες.

«Προσαρμόσαμε τις πολιτικές μας σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο. Σήμερα είμαστε ισχυροί, συνεχίζουμε να κάνουμε σωστό για το λαό μας. Να βλέπουμε στα μάτια το λαό μας και να λέμε την αλήθεια, ειδικά σε μία εποχή που η εμπιστοσύνη στους πολιτικούς είναι μικρή. 

Ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται την ΝΔ γιατί  στην Ελλάδα πρέπει να ξεπεράσουμε την παραδοσιακή διαχωριστική γραμμή μεταξύ αριστεράς και δεξιάς. Αυτό που αναζητούμε είναι τη θετική ψήφο των Ελλήνων ψηφοφόρων. Εμείς η ΝΔ γνωρίζουμε πως θα αναπτύξουμε ένα νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής μέσα από τη μείωση των φόρων. Δεν στρέφουμε το πρόσωπό μας αλλού όταν χρειάζεται να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις.  Δεν ήταν εύκολη η προσπάθεια που κάναμε για να αλλάξουμε το κόμμα μας. Δεν περιμένουμε μόνο τους λαϊκιστές να συνεχίσουν τα ψέμματά τους, εμείς αναζητούμε τη θετική ψήφο των πολιτών. Προσπαθούμε να πείσουμε τους πολίτες ότι η δύναμη κρύβεται σε αυτούς που συμμετέχουν» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης. 

Στον επόμενο κύκλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και είμαι σίγουρος ότι το ΕΛΚ θα ηγηθεί της επόμενης φάσης του μετασχηματισμού της Ευρώπης σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης, εκφράζοντας για μία ακόμα φορά την στήριξη του στον Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Εμείς ως ΝΔ στηρίζουμε τον Μάνφρεντ Βέμπερ, τον ευχαριστώ που πάντα είναι ένας ειλικρινής φίλος της Ελλάδας. Είναι ευχάριστο για το κόμμα μας που και εκείνος αλλά και ο Αλεξάντερ Στουμπ, ο έτερος υποψήφιος, θα μιλήσουν εδώ στο συνέδριο της νεολαίας.

Το συνέδριο της νεολαίας του ΕΛΚ πραγματοποιείται στην Αθήνα και διοργανώνεται από την ΟΝΝΕΔ. Αποτελεί ουσιαστικά μία ακόμα απόδειξη της μεγάλης απήχησης που έχει στο εσωτερικό του Λαϊκού Κόμματος η ΝΔ.