Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κόσμος θέλει έργο και πράξεις, όχι λόγια

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κόσμος θέλει έργο και πράξεις, όχι λόγια

Του Γιάννη K. Τρουπή

Τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές έδωσε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη του πρώτου υπουργικού συμβουλίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στα μέλη της κυβέρνησής του τόνισε ότι βρισκόμαστε σε ασύμμετρο πόλεμο, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει ανάγκη για αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

«Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε, δρομολογούμε δράσεις που άλλοι χρειάστηκαν μήνες. Έχουμε το πολιτικό σχέδιο, εμπειρότεροι και νεότεροι δίπλα δίπλα, πολιτικοί και τεχνοκράτες σε μια δημιουργική συνύπαρξη στην πράξη», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα θα παραλάβετε από ένα φάκελο με στόχους αλλά και εκκρεμότητες και με δεσμεύσεις της απελθούσης κυβέρνησης μαζί με ένα εξάμηνο σχέδιο πρωτοβουλιών. Φιλοδοξία μου είναι η κυβέρνηση αυτή να λειτουργήσει σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, ο πρώτος που αξιολογείται από τους πολίτες είμαι εγώ», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε, η Βουλή θα λειτουργήσει ολόκληρο το καλοκαίρι, θα ψηφίσει ως πρόεδρό της τον κ. Τασούλα. «Ελπίζω με πλειοψηφία ανάλογης της κοινοβουλευτικής του προσφοράς», είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι θα επιμείνει στη επίτευξη ευρύτερων συνεργασιών.

«Καταφέραμε την αυτοδυναμία, για να εφαρμόσουμε πρόγραμμά μας με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, όμως θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις, η εποχή διχασμού και πόλωσης τελείωσε στις 7 Ιουλίου. Είμαστε εδώ για να χτίσουμε γέφυρες, όχι να υψώσουμε τείχη. Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για επιτελικό κράτος και μια βδομάδα μετά το νομοσχέδιο για τις μειώσεις φόρων. Παράλληλα, θα αποκατασταθεί το κύρος της δικαιοσύνης με σεβασμό στην ιεραρχία των ανώτατων λειτουργών της Θέμιδας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και τα λόγια, ο κόσμος περιμένει έργα και πράξεις», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας αναλυτικές και αυστηρές οδηγίες προς όλους.

«Μειώνουμε στο ένα τρίτο γραμματείες και συνεργάτες κυβέρνησης. Καθιερώνουμε κανόνες για συνεργασία μεταξύ μας. Δεν έχουμε ούτε μία μια μέρα για χάσιμο, αλλάζουμε τον τρόπο υλοποίησης των πολιτικών. «Θα έχουμε ένα πρόσθετο όπλο, το πληροφοριακό σύστημα ΜΑΖΙ μια μέθοδο που παρακολουθεί οριζόντια τις δράσεις υπουργείων. Δεν ασκούμε πολιτική μόνο με έργο αλλά και με την συμπεριφορά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε αναλυτικά τους 12 άξονες της κυβέρνησης: 

1. Ισχυρή ανάπτυξη με επενδύσεις και δουλειές.
2. Αξία στην ακίνητη περιουσία.
3. Ασφάλεια στο σπίτι και στη χώρα.
4. Κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.
5. Εκπαίδευση που απελευθερώνει το δυναμικό των Ελλήνων.
6. Δημόσια υγεία.
7. Νέο κοινωνικό συμβόλαιο κράτους εργαζομένων και επιχειρήσεων (ανέφερε ότι ο Γ. Βρούτσης θα συναντήσει τους επιθεωρητές εργασίας όλης της χώρας).
8. Υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα και αναγέννηση μεσαίας τάξης.
9. Προστασία περιβάλλοντος.
10. Σύγχρονο κράτος σε υπηρεσία πολίτη.
11. Πολιτισμός.
12. Ισχυρή Ελλάδα σε διεθνές περιβάλλον

«Πριν από λίγες μέρες ο λαός μας εμπιστεύτηκε με τόλμη και ωριμότητα και καλούμαστε να κυβερνήσουμε με τα ίδια για 4 χρόνια και μακάρι να αντιμετωπίσουμε την ίδια ωριμότητα και από αντιπολίτευσης Ο στόχος είναι ένας, η παραγωγή άμεσου αποτελέσματος για την ζωή του πολίτη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε εδώ αναλυτικά την παρουσίαση του Γιώργου Γεραπετρίτη.