Ο κ. Τσίπρας τσάκισε τη μεσαία τάξη - Κανένα επίδομα δεν θα κοπεί

Ο κ. Τσίπρας τσάκισε τη μεσαία τάξη - Κανένα επίδομα δεν θα κοπεί

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον Αλέξη Τσίπρα για την φορολόγηση και τη μεσαία τάξη άσκησε εχθές σε θεματική εκδήλωση στο Βόλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και συζήτησε με πολίτες για τα εργασιακά δικαιώματα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα σταθερότητας, ενώ ζήτησε για ακόμη μια φορά ισχυρή εντολή από τους πολίτες. 

«Πρόθεση μου είναι αυτές τις συζητήσεις να τις συνεχίσω και την επόμενη μέρα, έχει μεγάλη σημασία αυτός που είναι στην εξουσία να μην κλείνεται μέσα στο γυάλινο Πύργο του Μαξίμου», πρόσθεσε και τόνισε πως «αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες της κοινωνίας».

Σε ερώτηση αναφορικά με επιχειρήσεις που έχουν επιβιώσει και πρέπει να δώσουν δουλειές ανέφερε: «Κάποιοι μιλάνε για χιλιάδες θέσεις εργασίας χωρίς να λένε τίποτε για ιδιωτικό τομέα και επιχειρηματικότητα. Η παραγωγική Ελλάδα χτυπήθηκε βάναυσα από αυτή την κυβέρνηση, σε φορολογία, σε εισφορές, στη γραφειοκρατία. Προϋπόθεση είναι η ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση, ότι στέλνουμε το μήνυμα ότι μπαίνουμε σε σταθερότητα, ότι δεν υπάρχει περίοδος αστάθειας, θέλουμε σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση».

«Θα μειώσουμε τη φορολογία σε όλους και μιας και μιλάμε για επιχειρήσεις θα μειώσουμε τη φορολογία και θα δώσουμε σημαντική βοήθεια στη ρευστότητα, οι τράπεζες είχαν πρόβλημα να δανείσουν στις επιχειρήσεις, όμως μετά τις ευρωεκλογές έπεσε κόστος δανεισμού της Ελλάδας, δεν αφορά μόνο ομόλογα, αλλά και εσάς με πόσο δανείζεστε», συμπλήρωσε.

«Θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στους χαμηλόμισθους, θέλουμε ο κατώτατος μισθός να αυξάνεται με ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ. Ο κατώτατος σήμερα είναι 650 ευρώ, με ανάπτυξη 4% θα πάει στα 700 ευρώ. Θα έχουμε μια ρωμαλέα ανάπτυξη, να μην είναι για τους λίγους, να πάει σε πολλούς και να δούμε συνολικά το νοικοκυριό και να μειώσουμε τη φορολογία για φυσικά πρόσωπα και μείωση ΦΠΑ. Αυτό σημαίνει μείωση κόστους ζωής και μείωση ΕΝΦΙΑ κατά μέσο 30% μέσα σε μια διετία», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας σε ερώτηση εργαζόμενου του ιδιωτικού τομέα που παίρνει τον βασικό μισθό. 

Δείτε εδώ αναλυτικά τη θεματική συζήτηση για τα ζητήματα εργασιακών σχέσεων.