Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας «εξόφλησε γραμμάτια» με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας «εξόφλησε γραμμάτια» με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δριμύ κατηγορώ εναντίον του πρωθυπουργού αλλά και του μέχρι πρότινος κυβερνητικού του εταίρου εξαπέλυσε από την Κοζάνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών.  Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε επίσημα η υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη για την περιφέρεια της δυτικής Μακεδονίας, χαρακτήρισε για μία ακόμα φορά την συμφωνία κακή σημειώνοντας ότι  πριν από δύο μέρες 153 προθυμοι βουλευτές επικύρωσαν την τελευταία πράξη μιας μεγάλης εθνικής υποχώρησης.

“ Η πολιτική πρωτοβουλία αυτή του κ. Τσίπρα  βρίσκεται απέναντι στο 70% του ελληνικού λαού.  Μία κυβέρνηση της αριστεράς βρέθηκε απέναντι στο λαό , απέναντι σε όλους τους Έλληνες.  Ο κ. Τσίπρας ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή πως είχε γραμμάτια, δεν ξέρω τι, αναλάβει για να εξοφλήσει, η αλήθεια όμως είναι σκληρή για την Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας πήρε αποστάσεις από μία εθνική πολιτική που πάει πίσω δεκαετίες” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα σημείωσε πως αν η Ελλάδα ήθελε  μία τέτοια συμφωνία όπως η συμφωνία των Πρεσπών θα την είχε από το 2008 στο Βουκουρέστι και περιέγραψε όταν το περασμένο καλοκαίρι τον πήρε στο τηλέφωνο ο κ. Τσίπρας.

“Καμία προηγούμενη κυβέρνηση δε δέχθηκε να εκχωρήσει μακεδονική εθνότητα , μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα μακεδονική. Βρισκόμουν στο γραφείο μου στη Βουλή, τον περασμένο Μάιο ή Ιούνιο όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου και ήταν ο πρωθυπουργός. Με πήρε να μου ζητήσει την άποψη μου για το Ίλιντεν το οποίο είχε ήδη συμφωνήσει. Αν δεν υπήρχε έντονη αντίδραση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων θα το είχε δεχθεί. Ο κ.Τσίπρας ήταν και είναι πρόεδρος ενός κόμματος που το 2008 τα κορυφαία του στελέχη ζητούσαν να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία σκέτο” ξεκαθάρισε ο κ.Μητσοτάκης.

Από την πρώτη στιγμή θέσουμε όλους προ των ευθυνών τους. Θέσαμε προ των ευθυνών του και τον Πάνο Καμμένο, τον όψιμο Μακεδονομάχο τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Βρισκόμαστε τώρα απέναντι σε μία κυρωμένη συμφωνία.  Είχαμε μία ξεκάθαρη συναλλαγή στη Βουλή τις τελευταίες εβδομάδες που ευτελίζουν το κοινοβούλιο. Καταφέραμε με αυτά που έκανε ο Τσίπρας  στη Βουλή να γίνουμε  μία βαλκανική χώρα στην Ευρώπη. Το πρώτο το οποίο θα κάνω ως  επόμενος πρωθυπουργός είναι ότι δε θα απεμπολήσω το δικαίωμα της Ελλάδας να ασκήσω βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Επίσης την φράση “καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό” δε θα την ακούσετε ποτέ από μένα. Θα αγωνιστώ να κατοχυρώσω τα μακεδονικά προϊόντα» επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης , ο οποίος ανέφερε ότι θα  εκπονήσει  ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για την Μακεδονία.

“Αν η Βόρειος Ελλάδα χρειαζόταν ένα τέτοιο σχέδιο σήμερα, μετά την συμφωνία το χρειάζεται δύο φορές. Είμαι περήφανος που ο παππούς μου πολέμησε στη Σιάτιστα. Μην ξεχνάμε ότι κάποιοι άνθρωποι έδωσαν το αίμα τους για να είναι η Μακεδονία ελληνική” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ αφού έκανε εκτενείς αναφορές στο σχέδιό του για μείωση φόρων και εισφορών, την προσέλκυση επενδύσεων ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα προχωρήσει την μετάβαση από τον λιγνίτη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες. 

Ανάμεσα στις κεντρικές προτεραιότητες της ΝΔ θα είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα. Καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι τα περιστασιακά επιδόματα, τα οποία ασφαλώς και αυτά μπορεί να χρειάζονται αλλά δεν είναι η λύση” επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ  μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον Γιώργο Κασαπίδη, τον υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ για την δυτική Μακεδονία. “Την επόμενη μέρα θα έχετε έναν περιφερειάρχη που γνωρίζει πολύ καλά τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, έναν άνθρωπο με όραμα και σχέδιο” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ξανά ότι στις 26 Μαΐου θα έχουμε σίγουρα εκλογές, ευρωπαϊκές και περιφερειακές, προσθέτοντας με νόημα πως εκτιμά ότι θα διεξαχθούν και εθνικές εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα ζήτησε την συστράτευση όλων των στελεχών της ΝΔ. 

Σε λίγο θα καταργηθεί το Βόρεια και θα μείνει μόνο το «Μακεδονία»

Νωρίτερα, από τη Σιάτιστα του νομού Κοζάνης άρχισε τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του στη δυτική Μακεδονία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. ξω από το δημαρχείο της πόλης ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε στεφάνι στις προτομές δύο οπλαρχηγών από τα Χανιά που πήραν μέρος στη μάχη της Σιάτιστας, στην οποία πολέμησε και ο παππούς του Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Σιάτιστα είναι ένας τόπος με πολύ δυνατές αναφορές για μένα, και ειδικά σε αυτή την συγκυρία και να τιμάμε αυτούς που αγωνίστηκαν για να γίνει η Μακεδονία ελληνική» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο της πόλης, επανέλαβε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή και ανέφερε πως «σε λίγο χρονικό διάστημα θα ξεχαστεί το Βόρεια και θα παραμείνει μόνο το Μακεδονία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να περπατήσει στους δρόμους της πόλης και να μιλήσει με πολλούς κατοίκους της.