Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας δεν έχει λόγους να πανηγυρίζει, αλλά να απολογείται

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, 16:33 - Τελευταία ενημέρωση: 18:36
-A +A
Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας δεν έχει λόγους να πανηγυρίζει, αλλά να απολογείται

Την Κυψέλη επισκέφθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφετηρία την οδό Κυψέλης. Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφτηκε   καταστήματα και άκουσε τους καταστηματάρχες και κατευθύνθηκε προς τη δημοτική αγορά Κυψέλης, την πρώτη αγορά κοινωνικής επιχειρηματικότητας, στην οποία εφαρμόζεται ένα νέο μοντέλο συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με διαχειριστή το Impact Hub Athens. 

Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, στεγάζονται πλέον διάφορες κοινωνικές επιχειρήσεις τις οποίες επισκέφθηκε ο κ. Μητσοτάκης. Ανάμεσα σε αυτές, η Caritas Hellas, στον χώρο της οποίας βρήκε ξένους σπουδαστές να πραγματοποιούν μαθήματα αγγλικών και ελληνικών, με απώτερο σκοπό την απορρόφηση τους από την ελληνική αγορά εργασίας. Άλλος ένας χώρος που προκάλεσε πολύ θετική εντύπωση στον κ. Μητσοτάκη ήταν η γκαλερί 13m2, που εκθέτει έργα τέχνης από τους μαθητές του εργαστηρίου ειδικής αγωγής “Μαργαρίτα”.

«Εδώ στο κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη, συγκρούεται ο φαντασιακός κόσμος, για τον οποίο μίλησε σήμερα ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, με τη σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν κάθε μέρα οι Έλληνες πολίτες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα δικαίωμα να πανηγυρίζει, αλλά πάρα πολλούς λόγους να απολογείται για τη σημερινή εικόνα της Ελλάδος. 

Η τοπική κοινωνία, παρά τις αρχικές της αντιδράσεις, σιγά σιγά αγκαλιάζει την καινούρια αυτή προσπάθεια, που γεμίζει ξανά με κόσμο τον χώρο της Δημοτικής Αγοράς. Στη συνομιλία που είχε με τους διαχειριστές του Impact Hub, έγινε αναφορά στις προοπτικές ανάπτυξης που έχουν τέτοια εγχειρήματα καθώς και στις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται ώστε να καταστούν βιώσιμες ανάλογες προσπάθειες. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε πως η  επιτυχημένη πρακτική στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες γειτονιές της Ελλάδας.

Στη συνέχεια ο κ.Μητσοτάκης περπάτησε στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη όπου συνομίλησε με πολίτες στις καφετέριες. Μία κυρία ανέφερε στον Πρόεδρο: “Εγώ ψήφισα δύο φορές ΣΥΡΙΖΑ αλλά για πρώτη φορά θα ψηφίσω Νέα Δημοκρατία”

Πριν επιστρέψει στα γραφεία του κόμματος πραγματοποίησε μια σύντομη επίσκεψη στο Α.Τ. Κυψέλης.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ στο κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη, συγκρούεται ο φαντασιακός κόσμος, για τον οποίο μίλησε σήμερα ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, με τη σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν κάθε μέρα οι Έλληνες πολίτες. Ας έρθει μία βόλτα εδώ στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Τσίπρας, να μιλήσει στους συνταξιούχους, να μιλήσει στους μαγαζάτορες, να μιλήσει στους ελεύθερους επαγγελματίες, να μιλήσει στους ανέργους και να τους πείσει για αυτή την Ελλάδα την οποία μόνο ο ίδιος βλέπει.

Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει πίσω πολύ λίγα από τα πολλά τα οποία πήρε αυτά τα τέσσερα χρόνια από τους Έλληνες πολίτες. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να πανηγυρίζει. Έχει πάρα πολλούς λόγους να απολογείται για τη σημερινή εικόνα της Ελλάδος.

Οι πολίτες θα δώσουν τη δική τους απάντηση στον κ. Τσίπρα και στην εικονική πραγματικότητα την οποία φιλοτεχνεί, με έμφαση στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Μητσοτάκης Κυψέλη

Μητσοτάκης Κυψέλη 2

Μητσοτάκης Κυψέλη 3

Μητσοτάκης Κυψέλη 4

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 26/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα