Κυρ. Μητσοτάκης: Ο χάρτης βάφτηκε γαλάζιος, στο χρώμα της πατρίδας

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο χάρτης βάφτηκε γαλάζιος, στο χρώμα της πατρίδας

Δίπλα σε περιφερειάρχες και δημάρχους δήλωσε πως θα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι μετά τις εκλογές, εφόσον τον εμπιστευθεί ο λαός «δεν θα υπάρχουν κομματικές ταυτότητες στη συνεργασία μας με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχάρη τους νέους δημάρχους και περιφερειάρχες και υπογράμμισε πως «μοναδικό κριτήριο, μοναδικός στόχος είναι η ζωή σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε δήμο να γίνει καλύτερη για όλους».

Σημείωσε πως «το πρόγραμμά μας μεταφέρει περισσότερες αρμοδιότητες και διασφαλίζει, επιτέλους, οικονομική αυτοτέλεια στην αυτοδιοίκηση. Κυρίως, όμως, αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν από ένα εκλογικό σύστημα το οποίο εφαρμόστηκε και, δυστυχώς, ορθώνει εμπόδια στην αποτελεσματικότητα της αυτοδιοίκησης. Δώσαμε από την αρχή πολιτική διάσταση στη μάχη των περιφερειακών εκλογών. Γιατί θέλουμε τους περιφερειάρχες συμμάχους στην ανάπτυξη, στην προσέλκυση επενδύσεων, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, Αλλά και στη στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε για μία μεγάλη νίκη της παράταξής του και έδωσε το στίγμα για την επερχόμενη μάχη των εθνικών εκλογών: «Χαίρομαι γιατί σήμερα στις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας επικράτησαν στελέχη που προέρχονται από την μεγάλη μας πολιτική οικογένεια. Συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής όπου κατοικεί σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας. Ο χάρτης της Ελλάδας βάφτηκε και σήμερα γαλάζιος. Μόνο που, στην προκειμένη περίπτωση, το γαλάζιο δεν είναι το χρώμα της παράταξής μας, αλλά το χρώμα της πατρίδας μας». 

Τέλος, ανέφερε πως «το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δρομολόγησε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Σε 5 εβδομάδες από τώρα, έρχονται κρίσιμες βουλευτικές εκλογές. Τότε θα πάρουμε, όλοι μαζί, την καθοριστική απόφαση για το μέλλον της χώρας. Θα βρεθώ -και πάλι- στην πρώτη γραμμή για έναν ήπιο, πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα».

«Με οδηγό τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις μας για ανάπτυξη, για δουλειές, για περισσότερες θέσεις εργασίας, για χαμηλότερους φόρους, για ένα πιο αποτελεσματικό κράτος. Έτσι θα γίνει η ελπίδα πραγματικότητα. Για τη νέα, φωτεινή Ελλάδα που όλοι θέλουμε. Και στην οποία έχουν θέση όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες», πρόσθεσε.