Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Α. Τσίπρας διχάζει και προσβάλλει τους Έλληνες, είναι ανάξιος για πρωθυπουργός

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Α. Τσίπρας διχάζει και προσβάλλει τους Έλληνες, είναι ανάξιος για πρωθυπουργός

Του Γιάννη Κ. Τρουπή 

Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα σε υψηλούς τόνους, με αφορμή τα όσα είπε εχθές στο περιθώριο της 5ης Συνόδου των Χωρών του Νότου της Ε.Ε., χαρακτηρίζοντας όσους τάσσονται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών «ακροδεξιούς» και υποστηρίζοντας ότι όσοι έχουν μυαλό «οι σκεπτόμενοι» είναι υπέρ αυτής, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτηρίζοντάς τον «ανάξιο πρωθυπουργό», τον κατηγόρησε πως διχάζει και προσβάλλει τους Έλληνες, τονίζοντας μάλιστα ότι η απάντηση από τους πολίτες θα έρθει στις εκλογές.

Η αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος σε διάλογο που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον πρόεδρο της Κύπρου χαρακτήρισε ακροδεξιούς λαϊκιστές όλους όσοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών προκάλεσε αίσθηση και πολλές αντιδράσεις. 

Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι η φράση αυτή του κ. Τσίπρα, την οποία τυχαία αποτύπωσε ο τηλεοπτικός φακός, αποδεικνύει τον τρόπο σκέψης του πρωθυπουργού, στον οποίο κυριαρχεί η διχαστική λογική. 

Αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χθες ο κ. Τσίπρας τόλμησε να προσβάλει ξανά τους Έλληνες. Χαρακτήρισε, όχι μόνο ως ακροδεξιούς, αλλά και ως μη σκεπτόμενους όλους όσοι αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το έκανε, δε, με θράσος και ανευθυνότητα μπροστά σε ξένους ηγέτες. Στον κ. Ζάεφ όμως που επιμένει να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία δεν βρήκε κουβέντα να πει.

Δεν είναι μόνο ένας πρωθυπουργός μειοψηφίας. Είναι και ένας ανάξιος πρωθυπουργός που διχάζει τον λαό. Οι Έλληνες θα μείνουν ενωμένοι, υπερήφανοι και αξιοπρεπείς. Και σύντομα θα του δώσουν την απάντηση που του αξίζει».