Κυρ. Μητσοτάκης: Νίκη στο πρώτο ημίχρονο των ευρωεκλογών

Κυρ. Μητσοτάκης: Νίκη στο πρώτο ημίχρονο των ευρωεκλογών

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Με ποδοσφαιρικούς όρους και σε αθλητικό πνεύμα σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα όσα συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή, σε εφ'' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο αθλητικό ραδιόφωνο sport 24 radio 103,3.

O κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τις ευρωπαϊκές εκλογές ως το πρώτο ημίχρονο και επέμεινε στο ότι μία νίκη της ΝΔ θα πρέπει να ισοδυναμεί με παραίτηση του πρωθυπουργού και εκλογές.

«Αλλά αν δεν γίνει αυτό η μπάλα χαμηλά. Κερδίζεις με ένα σκορ με καθαρή νίκη και έχεις τη ρεβάνς, η μεγάλη νίκη θα μας ικανοποιήσει αλλά από εκεί και πέρα θα κάνουμε τη δουλειά μας να πείσουμε τους πολίτες για τις εθνικές εκλογές. Η ομάδα θα πάει καλά», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι παίκτης-προπονητής.

«Είναι τόσο καλός όσο οι συνεργάτες του, στη ΝΔ έχουμε βαθύ πάγκο, αν δείτε το ευρωψηφοδέλτιο οι πολίτες θα έχουν πολλές επιλογές» επισημαίνοντας πως είναι πάντα υπέρ της λογικής του να δίνεις ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Το rotation σημαίνει δίνω ευκαιρίες σε κάποιους από τον πάγκο» τόνισε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε πως πρέπει να υπάρχει μια αντιπαράθεση χωρίς υψηλούς τόνους. «Μπορεί όμως να δώσει την εντύπωση μιας κοκορομαχίας, και όλοι πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να συζητάμε πολιτικά. Δεν πρέπει η Βουλή να γίνεται με την κακή έννοια γήπεδο.

Η πολιτική είναι αντιπαράθεση, χθες είχαμε μια μεγάλη συγκέντρωση στη Λάρισα που μου θύμισε παλιές εποχές, είναι καλύτερα ο κόσμος να συμμετέχει από το να κάθεται στον καναπέ», τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι στις ευρωεκλογές θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή.

Αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται ο Πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τη θλίψη του για τα fake news, τονίζοντας πως θέλει να σπάσει την καχυποψία των ψηφοφόρων και να αναδείξει το πρόγραμμά του. «Έχω ξεκάθαρο σχέδιο για τη χώρα, είμαι απόλυτα συνεπής, εγώ είμαι εδώ για όλους και θα είμαι εδώ όταν με ψηφίσουν για όλους, αυτοί οι διχασμοί μας έχουν αφήσει πίσω, αξίζουμε καλύτερα» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Στην Αγγλία είμαι Λίβερπουλ, η προτίμησή μου για το Champions League είναι ξεκάθαρη. Μεταξύ Τότεναμ και Λίβερπουλ επιλέγω Λίβερπουλ» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως ασχολείται με τον αθλητισμό. «Φυσιολογικοί άνθρωποι είμαστε, στον ελάχιστο χρόνο μας κάνουμε τα πράγματα που αγαπάμε επειδή μας αρέσουν, για εμένα ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής» είπε τονίζοντας πως στόχος του είναι να στηρίξει τον μαζικό αθλητισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε και τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο λέγοντας πως είναι αδιανόητο να υπάρχουν 1000 θεατές και 3000 θεατές στον τελικό κυπέλλου. «Αυτό που γίνεται σήμερα με ευθύνη πολλών είναι ότι υποβαθμίζεται το προϊόν ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι» είπε αναφερόμενος σε αυτά που πρέπει να γίνουν.

«Οι υποδομές είναι σημαντικές και θα πρέπει να στηρίξουμε τις ομάδες» τόνισε φέρνοντας ως παραδείγματα τα γήπεδα του ΠΑΟ και του ΠΑΟΚ.

Μιλώντας για τη βία ο κ.Μητσοτάκης τόνισε επεσήμανε το γεγονός ότι άλλες χώρες έχουν καταφέρει να αντιμετωπίζουν το φαινόμενο ενώ έκανε λόγο για ένα ευρύτερο πρόβλημα ανοχής στη βία στη χώρα.

«Είναι πολύ δύσκολο να έχουμε χιλιάδες αστυνομικούς αντί να είναι στο δρόμο να φυλάνε τα γήπεδα, το ζήτημα της βίας είναι το πιο δύσκολο να αντιμετωπίσουμε αλλά θέλω την επόμενη μέρα να κάνουμε μια συζήτηση με όλους τους παράγοντες, το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό» τόνισε ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του με τις πρόσφατες αλλαγές που ανακοινώθηκαν.

«Δεν μπορείς να αλλάζεις τους κανόνες εκ των υστέρων, η αναδιάρθρωση θα πρέπει να γίνει από την αρχή, δίκαιο έχουν στα Γιάννενα και φωνάζουν» δήλωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε θαυμαστής του Τσιτσιπά, του Αντετοκούμπο αλλά και του ΝΒΑ επισημαίνοντας το καλό κλίμα που επικρατεί στα εκεί γήπεδα αλλά και θαυμαστής του Μισέλ Πατίνι όσον αφορά στο ποδόσφαιρο.

«Ο Τσιτσιπάς και ο Γιάννης έχουν βρει τη λεπτή γραμμή που ξεχωρίζει το να γίνεις ο καλύτερος από την αλαζονεία» είπε εκφράζοντας πως οι επιτυχίες του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη θα δώσουν μεγάλη δυναμική στο άθλημα στην Ελλάδα.