Κυρ. Μητσοτάκης: Νέο κοινωνικό συμβόλαιο με ψηφιακά χαρακτηριστικά

Κυρ. Μητσοτάκης: Νέο κοινωνικό συμβόλαιο με ψηφιακά χαρακτηριστικά

Του Γιάννη Τρουπή

Tο βασικό πλαίσιο του προγράμματος της ΝΔ γύρω από την ψηφιακή πολιτική παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση της γραμματείας στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ με τίτλο “Τεχνητή νοημοσύνη στη διακυβέρνηση”. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης είναι ήδη εδώ, η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση είναι ήδη εδώ, όπως είπε χαρακτηριστικά. 

“Χωρίς φοβικότητα, με θάρρος και τόλμη να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Χρειαζόμαστε πλέον ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με ψηφιακά χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι η πρόσβαση σε αυτόν τον κόσμο θα γίνεται για όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, χωρίς αποκλεισμούς” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα προανήγγειλε την δημιουργία ενός υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής που θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό, αποτυπώνοντας έτσι την σημασία που αποδίδει η ΝΔ στην νέα εποχή.

“Έχω μιλήσει για την ανάγκη να υπάρχει ένα υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής παρά τω πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα και τα βασικά εργαλεία ψηφιακής πολιτικής που σήμερα ανήκουν σε άλλα υπουργεία” επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εκδήλωση της γραμματείας στρατηγικού σχεδιασμού συνέπεσε χρονικά με την συμπλήρωση τριών χρόνων από την ημέρα που ο κ.Μητσοτάκης εξελέγη στην προεδρία της ΝΔ, στοιχείο με το οποίο άρχισε την σύντομη τοποθέτησή του. 

“Πριν από τρία χρόνια εκλέχθηκα πρόεδρος της ΝΔ μέσα από μία ανοιχτή διαδικασία. Σήμερα η ΝΔ είναι ανανεωμένη ενωμένη έτοιμη και δυνατή να αλλάξει την Ελλάδα. Στο δημόσιο διάλογο έχουμε δύο επιλογές. Είτε να μιλήσουμε για το μέλλον είτε να ανακυκλώνουμε τη φθορά του παρελθόντος” είπε ο κ. Μητσοτάκης.