ΓΔ: 924,49 -2,80 (-0,30 %)

Τζίρος: 14,32 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 924,49 -2,80 (-0,30 %)

Τζίρος: 14,32 εκατ. €   RT

Κυρ. Μητσοτάκης: Νέα εργατική νομοθεσία που δίνει δύναμη στον εργαζόμενο

Κυρ. Μητσοτάκης: Νέα εργατική νομοθεσία που δίνει δύναμη στον εργαζόμενο

Για μια νέα εργατική νομοθεσία, που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο, και η οποία αποτελεί προτεραιότητα για κυβέρνηση, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στην Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής στο Πόρτο. Παράλληλα τόνισε πως καθώς υποχωρεί η πανδημία, πανευρωπαϊκά θα δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στη δημιουργία καλών νέων θέσεων εργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τις ευεργετικές ρυθμίσεις του επικειμένου νομοθετημάτος κάνοντας λόγο για «δύναμη να επιλέξει ο ίδιος ο εργαζόμενος την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Δύναμη να λέει στον εργοδότη του ότι δεν μπορεί να τον ενοχλεί εκτός ωραρίου, όταν εργάζεται με τηλεργασία. Δύναμη να λέει όχι σε οποιαδήποτε κατάχρηση της εργατικής νομοθεσίας και σε απλήρωτες υπερωρίες μέσα από την ψηφιακή κάρτα εργαζομένου».

Σημείωσε, επίσης, ότι «η Κοινωνική Σύνοδος του Πόρτο λαμβάνει χώρα σε ένα σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή οικονομία. Καθώς επιταχύνονται οι εμβολιασμοί και η πανδημία υποχωρεί, η έμφαση της Ευρώπης θα δίνεται λιγότερο στην προστασία των θέσεων απασχόλησης και περισσότερο στη δημιουργία καλών νέων δουλειών».

Εξηγώντας τι συνεπάγεται αυτό για τη χώρα μας επισήμανε ότι «αυτό για την Ελλάδα σημαίνει τρία πράγματα: Πρώτον, ουσιαστική επιτάχυνση των επενδύσεων με μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και δημιουργία ενός καλύτερου επενδυτικού κλίματος. Δεύτερον, έμφαση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση έτσι ώστε οι νέοι μας να έχουν εκείνες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να βρουν καλές δουλειές. Και τρίτον, μία νέα εργατική νομοθεσία που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο».