Κυρ. Μητσοτάκης: Να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των νέων

Κυρ. Μητσοτάκης: Να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των νέων

Τον μεγάλο κίνδυνο να βρεθεί η Ελλάδα στην πλευρά των ηττημένων του μετασχηματισμού που πραγματοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση του Liberal σχετικά με τη στήριξη των νέων υπογράμμισε ότι στηρίζεται στη συμμετοχή τους για να πετύχει η προσπάθεια αλλαγής σελίδας για τη χώρα.

«Οι νέοι μπορούν να συμβάλλουν, μπορούν να βάλλουν πλάτη» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. προσθέτοντας όμως ότι η Πολιτεία οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να παρέχει όλα τα εφόδια που απαιτούνται προκειμένου να καταστεί εφικτή η συμμετοχή τους.

«Οι νέοι πρέπει να συμμετέχουν» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «πρέπει να συμμετέχουν στα κοινά και να παρεμβαίνουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος». Στο πλαίσιο αυτό όπως είπε πρέπει να κάνουν το βασικό βήμα ψηφίζοντας στις εκλογές. Μάλιστα σημείωσε ότι ευελπιστεί να ψηφίσουν τη Ν.Δ. οι περισσότεροι εν τούτοις όπως διευκρίνισε και μόνο η συμμετοχή τους θα είναι αρκετή.

«Η ιστορία δεν γράφεται από αυτούς που απέχουν» είπε και τόνισε ότι ακόμη και αυτοί που δεν θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές τη Ν.Δ. ευελπιστεί ότι θα το πράξουν στις μεθεπόμενες κρίνοντας το έργο που θα παραχθεί και την τήρηση όσων έχουν εξαγγελθεί.

«Γνωρίζω ότι βασικό πρόβλημα αποτελεί το γεγονός πως οι νέοι έχουν την εικόνα ότι “όλοι το ίδιο είμαστε” καθώς και ότι “δεν μπορεί να αλλάξει κάτι”» ανέφερε σημειώνοντας πως «δεν ξέρω πόσους θα μπορέσω να πείσω αλλά αποτελεί στόχο να αλλάξω αυτή την εικόνα»

Εν συνεχεία δήλωσε ότι γνωρίζει την καχυποψία αλλά ο ίδιος πιστεύει στους νέους. Στους νέους επιχειρηματίες, στους νέους αγρότες στους νέους που θέλουν να δημιουργήσουν και να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας άλλης Ελλάδας.

Επίσης τόνισε ότι η πολιτική του θα κινηθεί σε δύο άξονες:

- Παιδεία, με την εφαρμογή μιας μεταρρύθμισης που θα ξεκινά από το σχολείο και θα φτάνει στο Πανεπιστήμιο

- Δουλειές, με την παροχή των απαραίτητων εργαλείων που θα συνδέσουν τους νέους με την παραγωγή, την εργασία και το επιχειρείν.

Τέλος σε ότι αφορά το λεγόμενο brain drain ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως οι νέοι που φεύγουν στο εξωτερικό αποτελούν ένα κεφάλαιο που θα επιστρέψει στη χώρα όταν διαπιστώσει ότι τα πράγματα αλλάζουν.

«Ο νόστος είναι ισχυρός θέλουν να γυρίσουν αρκεί να παρέχουμε παιδεία και δουλειές όσο το δυνατόν σταθερές» είπε και κατέληξε ότι από την πλευρά του θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αλλάξει η σημερινή εικόνα.