Κυρ. Μητσοτάκης: "Μην παίζετε στα ζάρια την εθνική ασφάλεια"

Κυρ. Μητσοτάκης: "Μην παίζετε στα ζάρια την εθνική ασφάλεια"

Του Aπόστολου Xονδρόπουλου

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το μεσημέρι της Τρίτης από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιώντας "να μη παίζουν στα ζάρια την εθνική ασφάλεια και την κυριαρχία χώρας για να παραστήσουν τους σκληρούς διαπραγματευτές".

Εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι σε υπονοούμενα για συμψηφισμό προσφυγικού και αξιολόγησης, επισημαίνοντας τον κίνδυνο "να βρεθούμε ηττημένοι και στα δύο", ενώ συνέστησε εκ νέου σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ψυχραιμία και όχι "βεβιασμένες και μονομερείς ενέργειες που βαθαίνουν την απομόνωση της χώρας και τραυματίζουν περισσότερο την αξιοπιστία της".

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε με αφορμή την χθεσινοβραδινή τηλεοπτική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, την οποία χαρακτήρισε "αποκαλυπτική και ανησυχητική", ότι η κυβέρνηση "έχει χάσει τον έλεγχο ακριβώς τη στιγμή που χρειάζεται η χώρα αξιόπιστη ηγεσία".

Παρέθεσε εξάλλου αριθμητικά στοιχεία σε σχέση με τις προσφυγικές ροές το 2014 και το 2015 τα οποία καταδεικνύουν ότι ενώ το 2014 ήταν 2,5 φορές περισσότεροι αυτοί που πέρασαν στην Ευρώπη μέσω Ιταλίας σε σχέση με την Ελλάδα, το 2015 ήταν 6 φορές περισσότεροι εκείνοι που επέλεξαν να μπουν μέσω Ελλάδας σε σχέση με την Ιταλία.

"Το μόνο που άλλαξε ήταν η κυβέρνηση και τα μηνύματα που έστειλε", τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως "όλοι κατάλαβαν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι και έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν". Παρατήρησε μάλιστα πως ακόμη και σήμερα εξακολουθεί η κυβέρνηση να μην στέλνει μήνυμα αποτροπής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν είχε επιχειρησιακό σχέδιο, ενώ υπογράμμισε ότι η εικόνα του μεγαλύτερου λιμανιού, του Πειραιά ως απέραντου καταυλισμού λίγο πριν αρχίσει η τουριστική περίοδος είναι "εικόνα της ανίκανης κυβέρνησης". Σημείωσε μάλιστα πως η ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα είναι προκλητική και το πρόβλημα να διογκωθεί εάν δεν αλλάξουν άμεσα πορεία.

"Η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί", σημείωσε, προσθέτοντας ότι από την πλευρά του θα προσπαθήσει να συμβάλει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να υπάρξει συμφωνία σε ένα επαρκές σχέδιο δράσης. "Εύχομαι η συναίνεση που ζητά να μην είναι προσχηματική", πρόσθεσε.

"Μοιραίος και άβουλος"

Με εξίσου σκληρή γλώσσα περιέγραψε την κατάσταση στην οικονομία υπογραμμίζοντας ότι τα πράγματα εξελίσσονται με τον πιο αρνητικό τρόπο. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "παριστάνει πως διαπραγματεύεται" και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, όπως είπε χαρακτηριστικά, για την πορεία της αξιολόγησης, προειδοποιώντας ότι κάθε καθυστέρηση από δω και στο εξής είναι "εγκληματική".

Χαρακτήρισε μάλιστα τον πρωθυπουργό "μοιραίο και άβουλο" που επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη, ενώ τον κατηγόρησε ότι "ρίχνει καθημερινά λάσπη στον ανεμιστήρα με όσα ακούμε περί διαφθοράς και διαπλοκής".

"Ας πάψουν να παριστάνουν τους ηθικούς και αναμάρτητους. Αυτοί που διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι θα πολεμήσουν τα συμφέροντα είναι οι τροχονόμοι της νέας διαπλοκής", πρόσθεσε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Επισήμανε τέλος ότι οι επόμενες ημέρες έχουν καθοριστική σημασία για το μέλλον της χώρας και κάλεσε τους βουλευτές να στείλουν μήνυμα εμπεριστατωμένης ελπίδα στους πολίτες, εκτιμώντας ότι η ΝΔ ήδη "πρωταγωνιστεί στις πολιτικές εξελίξεις και εκφράζει ένα διευρυμένο κοινωνικό ρεύμα υπέρ των δίκαιων μεταρρυθμίσεων"

Διαβάστε ακόμα:

- Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από Κ. Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ