Κυρ. Μητσοτάκης: "Μετρημένη δήλωση ουδετερότητας" η δήλωση του Απ. Τζιτζικώστα

Κυρ. Μητσοτάκης: "Μετρημένη δήλωση ουδετερότητας" η δήλωση του Απ. Τζιτζικώστα

"Μετρημένη δήλωση ουδετερότητας", χαρακτήρισε τη δήλωση του Απόστολου Τζιτζικώστα για "ψήφο κατά συνείδηση", ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twitter.

Επίσης, σημείωσε πως ο ίδιος και ο κ. Τζιτζικώστας υιοθετούν τις ίδιες απόψεις για την "οργάνωση του κόμματος" αλλά και την "ανάγκη για ανανέωση" της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας στην ΕΤ3 ο κ. Μητσοτάκης και σε ερώτηση αν με τη δήλωση του αυτή ο κ. Τζιτζικώστας "κλείνει το μάτι" προς τη δική του πλευρά, απάντησε: "Διάβασα τη δήλωσή του. Είναι μια δήλωση ουδετερότητας η οποία όμως έχει ορισμένες ενδιαφέρουσες αναφορές σε πράγματα που και εγώ έχω πει. Παράδειγμα η ανανέωση την οποία και εγώ πρεσβεύω, την αντιπαράθεσή του με μηχανισμούς. Σας θυμίζω ότι εγώ έφτασα στο 30% χωρίς να έχω ουσιαστικά στήριξη από κανέναν οργανωμένο μηχανισμό και από κανέναν βουλευτή. Αλλά και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να πάμε σε μια απευθείας επικοινωνία των πολιτικών με την κοινωνία. Είναι μια δήλωση, πιστεύω, μετρημένη, αλλά επειδή με τον Απόστολο, παρά τις διαφωνίες μας, είχα πει και πριν από την εκλογική αναμέτρηση του πρώτου γύρου ότι σε πολλά από τα ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση του κόμματος συμφωνούμε, όπως στην ανάγκη να υπάρχει μια σημαντική ανανέωση στο κόμμα, να γίνουν μεγάλες καταστατικές αλλαγές, δεν μου κάνει εντύπωση που τα σημεία αυτά βρήκαν τη θέση τους σε αυτή τη δήλωση".

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η εν λόγω δήλωση του κ. Τζιτζικώστα δεν είναι προϊόν συνεννόησης μαζί του και σημείωσε πως πέραν μιας τυπικής επικοινωνίας που είχαν μετά τις εκλογές του πρώτου γύρω δεν είχαν κάποια άλλη επικοινωνία.

Για τον κ. Τζιτζικώστα επισήμανε ότι "κατέγραψε ένα σημαντικό ποσοστό, μια σημαντική τοπική δύναμη στη Βόρεια Ελλάδα και αυτό εκ των πραγμάτων τον καθιστά ένα σημαντικό παράγοντα για την επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ