Κυρ. Μητσοτάκης: Μέλημα της κυβέρνησης η επικοινωνιακή διαχείριση

Κυρ. Μητσοτάκης: Μέλημα της κυβέρνησης η επικοινωνιακή διαχείριση

Ιδιαίτερα επικριτικός με την κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για επικοινωνιακή διαχείριση των όσων δραματικών έγιναν στην Ανατολική Αττική εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφτηκε το πυροφυλάκειο του δήμου Βύρωνα και συνομίλησε με εθελοντές και δασοπυροσβέστες.

«Είμαι αρκετά προσεκτικός στις διατυπώσεις μου, όμως είναι ξεκάθαρο ότι έγιναν λάθη, όπως είναι ακόμη πιο ξεκάθαρο ότι το κύριο μέλημα των κυβερνώντων ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος και όχι η ουσιαστική ενημέρωση της κοινής γνώμης. Αυτό για μένα είναι εντελώς ασυγχώρητο. Αλλά, αυτό το οποίο με ενδιαφέρει πάντα είναι το τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο την επόμενη μέρα. Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα στην Πολιτική Προστασία, αυτό είναι δεδομένο. Είναι ζήτημα προσώπων, αλλά είναι ζήτημα οργάνωσης και δομής. Ένας υπεύθυνος πρέπει να είναι και πρέπει να είναι άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία και με δυνατότητα ουσιαστικής και επικοινωνιακής διαχείρισης του προβλήματος» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στο πυροφυλάκειο είχε διάλογο και με τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής που είναι υπεύθυνοι και εκπαιδεύουν τους εθελοντές. «Χρειαζόμαστε ειδικά σχέδια διαχείρισης για τα περιαστικά δάση και για τις περιοχές μεγάλης επικινδυνότητας. Αν είχαμε κάτι τέτοιο στο Μάτι και στην περιοχή της Πεντέλης δεν θα θρηνούσαμε σήμερα 100 νεκρούς» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε και την αναγκαιότητα ενός πλαισίου που να καλύπτει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εθελοντών.

Γιάννης Τρουπής