Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, 15:29
Τελευταία ενημέρωση: 16:43

-A +A

Κυρ. Μητσοτάκης: Καταδικάζουμε την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, 15:29
Τελευταία ενημέρωση: 16:43
Κυρ. Μητσοτάκης: Καταδικάζουμε την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ
-A +A

Χαρακτηρίζοντας τη συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου ως «τρίγωνο ασφαλείας» στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε κατά τις κοινές δηλώσεις του με τους προέδρους Ν. Αναστασιάδη και Αμπ. Σίσι, ότι οι τρεις χώρες καταδικάζουν ρητά τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στο Αιγαίο.

Στις δηλώσεις του μετά την τριμερή συνάντηση στο Κάιρο,  Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Αίγυπτος είναι μια χώρα αποτελεσματικής ανάσχεσης των μεταναστευτικών ροών ενώ έκανε ειδική αναφορά στην ενεργειακή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου καθώς στην συνυπογραφή ενός κοινού προγράμματος ενίσχυσης των επενδύσεων.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι και οι τρεις χώρες καταδίκασαν ρητά τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στο Αιγαίο, ζητήματα που όπως είπε έθεσε και στον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η ελληνική είναι σε επαφή με τους εταίρους της ενημερώνοντας για τις ενέργειας της Τουρκίας.

«Ελλάδα Κύπρος Αίγυπτος συνιστούν ένα τρίγωνο ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο», συμπλήρωσε στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός.  Σημείωσε, δε, ότι Ελλάδα και Αίγυπτος εκφράζουν την απόλυτη στήριξή τους για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στο πλαίσιο δικοινωνικής διζωνικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και χωρίς στρατεύματα και εγγυήσεις.

Σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τους τρεις ηγέτες απασχόλησαν και οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων για τα Βαρώσια αλλά και το ότι η Τουρκία προχωρά σε ακόμη μία έκνομη ενέργεια στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ. «Βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τους Ευρωπαίους και διεθνείς συμμάχους», επισήμανε.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα