Κυρ. Μητσοτάκης: Καμία ανοχή στη βία

Κυρ. Μητσοτάκης: Καμία ανοχή στη βία

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Για πλήρη και απόλυτη στήριξη στην Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να κάνει τη δουλειά της και να νιώσουν ασφάλεια οι πολίτες μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα της Ακρόπολης, το οποίο δέχθηκε επίθεση με μολότοφ από κουκουλοφόρους το Σάββατο βράδυ. Υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι για τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή στη βία εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα στελέχη της αστυνομίας που βρίσκονται αντιμέτωπα με «πρωτοφανή φαινόμενα βίας».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ενημερώθηκε κατά την επίσκεψή του από αστυνομικούς που ήταν παρόντες στην επίθεσή κατά του τμήματος  της Ακρόπολης από κουκουλοφόρους που πέταξαν μολότοφ δημιουργώντας συνθήκες επικίνδυνες για τη σωματική τους ακεραιότητα σημειώνοντας ότι πρόκειται πλέον για φαινόμενα βίας  «τα οποία θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη σωματική τους ακεραιότητα αλλά και την ίδια τους τη ζωή».

«Επισκέφθηκα σήμερα το Αστυνομικό τμήμα Ακρόπολης για να εκφράσω για άλλη μια φορά τη συμπαράστασή μου στους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας που βρίσκονται, δυστυχώς, απέναντι σε πρωτοφανή φαινόμενα βίας. Φαινόμενα βίας τα οποία θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη σωματική τους ακεραιότητα αλλά και την ίδια τους τη ζωή». δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επαναλαμβάνοντας πως «για τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή στη βία» υπογράμμισε ότι σε ό,τι αφορά αυτά τα φαινόμενα δεν τίθεται θέμα αν είναι χαμηλής ή υψηλής έντασης. «Η βία» σημείωσε «πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην υποχρέωση της πολιτείας να στηρίζει την Ελληνική Αστυνομία και το έργο που επιτελούν τα στελέχη της προκειμένου αυτό να γίνεται σωστά και να παράγει αποτελέσματα ως προς την ασφάλεια των πολιτών. «Θα παρέχουμε απόλυτη πολιτική κάλυψη για να μπορεί να κάνει τη δουλειά της σωστά, έτσι ώστε οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς στις γειτονιές τους και οι Έλληνες αστυνομικοί να αισθάνονται ότι η Πολιτεία μεριμνά για αυτούς οι οποίοι είναι από το Σύνταγμα επιφορτισμένοι με την επιβολή του νόμου και της τάξης» τόνισε.

Κατά την επίσκεψή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαπίστωσε και τις συνθήκες που επικρατούν στο αστυνομικό τμήμα της Ακρόπολης και οι οποίες αφορούν και στην υγεία των ανδρών και των γυναικών της ΕΛ.ΑΣ που εργάζονται σε αυτό, αφού όπως ενημερώθηκε αντίκρισε θλιβερές και τριτοκοσμικές συνθήκες ως προς την καθαριότητα. Μάλιστα, όπως είπε, ενημερώθηκε ότι έχουν λήξει οι συμβάσεις καθαριότητας και δεν έχουν ανανεωθεί.

«Αυτά τα πράγματα είναι παντελώς απαράδεκτα» τόνισε προσθέτοντας πως «δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2019 αστυνομικά τμήματα να λειτουργούν σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες. Όχι μόνο διότι κινδυνεύει η ίδια η δημόσια υγεία, αλλά διότι συνιστά μια βαθιά προσβολή στους ίδιους τους αστυνομικούς, οι οποίοι ζουν και εργάζονται σε αυτές τις άθλιες συνθήκες».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «ελπίζω και εύχομαι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η ηγεσία της Αστυνομίας να μεριμνήσουν άμεσα ώστε να λυθεί αυτό το ζήτημα. Διότι αυτή η εικόνα δεν ταιριάζει στη Ελλάδα του 21ου αιώνα».