Κυρ. Μητσοτάκης σε Α. Μέρκελ: Κακή η Συμφωνία των Πρεσπών – Αδιαπραγμάτευτη η θέση μας

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, 18:08 - Τελευταία ενημέρωση: 19:14
-A +A
Κυρ. Μητσοτάκης σε Α. Μέρκελ: Κακή η Συμφωνία των Πρεσπών – Αδιαπραγμάτευτη η θέση μας

Τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με την γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια κακή συμφωνία, η οποία αντί να λύνει παλιά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, μπορεί να πυροδοτήσει καινούργια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησα στην κ. Μέρκελ τις θέσεις του κόμματος για τη συμφωνία των Πρεσπών και τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να την κυρώσει».

Όπως ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης, η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία «όχι απλώς επειδή αυτή είναι η βούληση της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων», «αλλά, γιατί είναι μια κακή συμφωνία που αντί να λύνει παλιά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, μπορεί να πυροδοτήσει καινούργια».

«Και αυτή η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, στη συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα για τα προβλήματα στην ελληνική οικονομία, αλλά και το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τη δραστική μείωση των φόρων, την προσέλκυση νέων επενδύσεων και τις μεταρρυθμίσεις.

Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «Με την Καγκελάριο Μέρκελ μιλήσαμε και σήμερα ειλικρινά. Όπως ξέρουν να συζητούν μεταξύ τους οι δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι διαχρονικά υπέρ της Ευρώπης και δεν την αντιμετωπίζουν σαν σημαία ευκαιρίας. Συζητήσαμε για τη συνολική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πώς θα δώσουμε θετική προοπτική, ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους. Ώστε να απαντήσουμε έτσι έμπρακτα σε κάθε είδους λαϊκισμό που απειλεί την ευρωπαϊκή συνοχή από όπου και αν προέρχεται».

Ακόμη, επισήμανε πως στις αναφορές τους για την ελληνική οικονομία, επεσήμανε πως «τα προβλήματα της οποίας κάποιοι στις Βρυξέλλες επιμένουν να εξωραΐζουν για λόγους πρόσκαιρων εντυπώσεων» και αναφέρθηκαν και στο «σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη δραστική μείωση των φόρων, την προσέλκυση νέων επενδύσεων και ένα ευρύ πλέγμα μεταρρυθμίσεων, ώστε να βγει η χώρα οριστικά από την κρίση».

Επίσης συζήτησαν για το Μεταναστευτικό όπου ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη θέση του υπέρ της αυστηρής προστασίας των συνόρων της χώρας, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Επεσήμανε την ανάγκη να αλλάξει άμεσα η εθνική νομοθεσία για το άσυλο για να αποσυμφορηθούν τα νησιά μας και τόνισε επίσης, την υποχρέωση όλων για τη θωράκιση των ευρωπαϊκών αξιών και του κράτους δικαίου έναντι οποιουδήποτε τις επιβουλεύεται.

Τέλος, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι «Οι δυνάμεις που σταθερά τάσσονται υπέρ της Ευρώπης ξέρουν να συζητούν με εντιμότητα τις θέσεις τους και γνωρίζουν πάντα πως να προχωρούν μπροστά. Μια τέτοια ειλικρινής συνάντηση υπήρξε και σήμερα. Γι’ αυτό και ευχαριστώ την Καγκελάριο για την επίσκεψή της και προσβλέπω και στο μέλλον σε μια ουσιαστική συνεργασία μαζί της».

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ ο τρόπος που η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, η ανάγκη της δραστικής μείωσης των φόρων και των εισφορών και η αδιέξοδη οικονομική πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση μέσω της υπερφορολόγησης και των αχρείαστων υπερπλεονασμάτων σε βάρος της παραγωγικής οικονομίας και της ανάπτυξης ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης ανάμεσα στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το αναλυτικό κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ και να εξηγήσει στην κ. Μέρκελ με ποια μέτρα θα αυξήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης με στόχο να δημιουργήσει νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά αυτό που χρειάζεται επειγόντως η Ελλάδα είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης από τους επενδυτές και τις διεθνείς αγορές αλλά και η πολιτική σταθερότητα που θα επιφέρει μια νέα ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα δώσει τέλος στη σημερινή αβεβαιότητα.

Εκτενής συζήτηση έγινε και για το μεταναστευτικό πρόβλημα, όπως και για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου για την οποία η κ. Μέρκελ ήταν απολύτως ενημερωμένη. Ζήτησε μάλιστα να πληροφορηθεί από τον κ. Μητσοτάκη τον τρόπο αποσυμφόρησης των νησιών. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε την ανάγκη άμεσης αλλαγής της νομοθεσίας για την χορήγηση ασύλου, όπως και την επιτάχυνση του διαχωρισμού των προσφύγων από τους παράτυπους μετανάστες, ώστε οι τελευταίοι να επιστρέφουν άμεσα στην Τουρκία στο πλαίσιο της σχετικής συμφωνίας με την ΕΕ.

«Εγώ πολεμάω τον λαϊκισμό εδώ και τρία χρόνια» ήταν η φράση του κ. Μητσοτάκη, όταν η κ. Μέρκελ άνοιξε τη συζήτηση για τις ευρωεκλογές του Μαΐου και την πιθανή άνοδο των ακραίων κομμάτων στην Ευρώπη. Και ανέδειξε μεταξύ άλλων τις ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, την προσπάθεια άλωσης του κράτους μέσω αθρόων κομματικών διορισμών, αλλά και την απαράδεκτη ανοχή που επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανομία.

Σε ό,τι αφορά τέλος το Σκοπιανό, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε στην κ. Μέρκελ τους λόγους για τους οποίους η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων αντιδρά στη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς αυτή προκαλεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα υποτίθεται ότι αποβλέπει να λύσει και επανέλαβε την πάγια θέση του ότι η ΝΔ δεν προτίθεται να την κυρώσει.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα