Κυρ. Μητσοτάκης - Μ. Βέμπερ με διαδικτυακό challenge καταδικάζουν τις μισθολογικές διαφορές των δύο φύλων

Κυρ. Μητσοτάκης - Μ. Βέμπερ με διαδικτυακό challenge καταδικάζουν τις μισθολογικές διαφορές των δύο φύλων

Με έναν πρωτότυπο τρόπο μέσω twitter, Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάνφρεντ Βέμπερ, δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους στις μισθολογικές διαφορές που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεταξύ των δύο φύλων.

Την αρχή έκανε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ανάρτησε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter, στο οποίο εμφανίζεται να μέτρα το μήκος της γραβάτας του και στη συνέχεια να την κόβει με ψαλίδι.

Ο κ. Βέμπερ θέλησε με αυτό τον τρόπο να επισημάνει τις μισθολογικές διαφορές που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανάμεσα στα δυο φύλα.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, κόβει με ένα ψαλίδι το 16,5% της γραβάτας του, όσο δηλαδή υπολογίζεται το ποσοστό της μισθολογικής διαφοράς ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες και καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να κάνει το ίδιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σήκωσε το γάντι» και απάντησε με τον εξής τρόπο: «Αγαπητέ Manfred, η πρόκλησή σου γίνεται αποδεκτή! Θα δημοσιεύσω ένα βίντεο την Τρίτη, μόλις επιστρέψω από τις ΗΠΑ. Η ευαισθητοποίηση σχετικά με ένα υπαρκτό ζήτημα είναι το πρώτο βήμα για την επίλυσή του. Το #GenderPayGap δεν είναι αποδεκτό».