Κυρ. Μητσοτάκης: «Δεν θα ακολουθήσω τον Τσίπρα στην πόλωση», εκλογές το Μάιο

Κυρ. Μητσοτάκης: «Δεν θα ακολουθήσω τον Τσίπρα στην πόλωση», εκλογές το Μάιο

Του Γιάννη Τρουπή

Αποφασισμένος να μην ακολουθήσει τον Αλέξη Τσίπρα στον δρόμο της πόλωσης και του διχασμού, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι το πιθανότερο σενάριο είναι εκείνο των εθνικών εκλογών το Μάιο.

Με φόντο τα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΝΔ συνομιλώντας με δημοσιογράφους αποκάλυψε την τακτική του κόμματός του στο δρόμο προς τις εκλογές.

«Στη χθεσινή μου ομιλία που διήρκεσε μια ώρα και δέκα λεπτά, αφιέρωσα μόνο τα δέκα στον κ. Τσίπρα. Μία ώρα ήταν ο θετικός μας λόγος, αυτό που θέλουν να ακούσουν οι πολίτες για την καθημερινότητά τους. Η κοινωνία λέει όχι πόλωση», τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Με εξαιρετικά δηκτικό τρόπο σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις κυβερνητικές διαρροές περί δυσαρέσκειας στην Ευρώπη για το σκοπιανό, με αφορμή τους χειρισμούς της ΝΔ. «Την απάντηση την πήρατε από τον κ. Βέμπερ...», σημείωσε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα δεν έκρυψε την πρόθεσή του να συναινέσει σε μία ενδεχόμενη πρόταση για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας από κυβερνητικής πλευράς, αφήνοντας όμως αιχμές για την στάση του κ. Τσίπρα στη Βουλή.

«Προφανώς για να ζητήσει ντιμπέιτ ο κ. Τσίπρας, δε θεωρεί προνομιακό του χώρο τη Βουλή. Εγώ θα είμαι στη Βουλή ανά πάσα στιγμή. Όταν προκηρύξει εκλογές, θα συζητήσουμε για το ντιμπέιτ». επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη-Αντ. Σαμαρά-Μ. Βέμπερ

Στο περιθώριο του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ, Από κοινού συνάντηση με τον υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.

Οι τρεις τους συζήτησαν την πορεία του κ. Βέμπερ για την προεδρία, αλλά και την κατάσταση στην Ελλάδα και τις επικείμενες εκλογές.