Κυρ. Μητσοτάκης: «Χοντροκομμένη προσπάθεια εξαπάτησης από τον Αλ. Τσίπρα»

Κυρ. Μητσοτάκης: «Χοντροκομμένη προσπάθεια εξαπάτησης από τον Αλ. Τσίπρα»

Του Γιάννη Τρουπή

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον για «χοντροκομμένη απόπειρα εξαπάτησης» του Ελληνικού λαού, καθώς και για «πρωτοφανή ομολογία αποτυχίας» με αφορμή την ομιλία του στη Βουλή και την προσπάθεια να εμφανισθεί ως τιμητής των λαϊκών στρωμάτων. Τον χαρακτήρισε ως τον «συνεπέστερο μνημονιακό πρωθυπουργό» που δέσμευσε τη χώρα σε πρωτογενή πλεονάσματα και υποθήκευσε μέχρι και τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια.

Σχολιάζοντας την αναφορά του Πρωθυπουργού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετρά τον χρόνο στην εξουσία από την 21η Αυγούστου και μετά τόνισε με έμφαση ότι «για αυτόν ο χρόνος της διακυβέρνησης μετρά από τότε που δήθεν έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια. Δηλαδή από την 21η Αυγούστου του 2018! Πρόκειται για μια πρωτοφανή ομολογία αποτυχίας και μια ακόμα χοντροκομμένη απόπειρα εξαπάτησης»

«Ξέραμε ότι η εξουσία είχε φθείρει τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε σημειώνοντας πως πλέον «φαίνεται ότι η αγωνία μπροστά στις εκλογές που έρχονται τους κάνει να  θέλουν να μετρήσουν το χρόνο αλλιώς» για να προσθέσει ότι «πράγματι, ο χρόνος μετράει αλλιώς. Μόνο που μετράει πλέον αντίστροφα. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως «συνεπή μνημονιακό πρωθυπουργό» και  χρησιμοποίησε ένα στίχο από λαϊκό τραγούδι του Στράτου Διονυσίου για να περιγράψει τα όσα καταστροφικά έκανε η κυβέρνηση του τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ήδη ο μακροβιότερος και ο συνεπέστερος μνημονιακός πρωθυπουργός.  Δυστυχώς για την Ελλάδα, μετράει τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση.  Όχι 100 μέρες.  Τέσσερα χρόνια που οι πολίτες τα πλήρωσαν ακριβά – σε φτώχεια και φόρους – και γι' αυτό δεν πρόκειται να τα ξεχάσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες δεν ξεχνούν και «το μαύρο πρώτο επτάμηνο του 2015 και τα ψέματα που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ. «ο κ. Τσίπρας πήγε τη χώρα στο χείλος το γκρεμού, διέλυσε τις τράπεζες, επέβαλε  capital controls και εξαπάτησε τους Έλληνες με ένα δημοψήφισμα-παρωδία.  Και μετά υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο, επέβαλε 10 δις. πρόσθετα μέτρα και  δέσμευσε τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, υποθηκεύοντας τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια»

Χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και στο γεγονός ότι η χώρα παρά τους πανηγυρισμούς του Πρωθυπουργού περί εξόδου από τα μνημόνια, παραμένει εκτός αγορών, οι οποίες αντιμετωπίζουν την Ελλάδα με καχυποψία. «Τώρα θέλει να ξεχάσουμε όλα όσα ζήσαμε. Δεν γίνεται. Ούτε έχει νόημα να υποτιμά την αντίληψη των πολιτών. Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων γνωρίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πήρε από τους Έλληνες 10 και τους επιστρέφει το ένα» δήλωσε χαρακτηριστικά

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη που συνεχίζει να επιβαρύνεται εξ αιτίας των πολιτικών που εφαρμόζονται και εξαγγέλλονται τόνισε ότι υπονομεύει το μέλλον της χώρας και επισήμανε πως συνεχίζει την ίδια πολιτική ενώ  γνωρίζει ότι:

- η οικονομία παραμένει καθηλωμένη.

- οι επενδύσεις έχουν πιάσει πάτο

- οι μισθοί μειώνονται.

- οι νέοι μας συνεχίζουν να αναζητούν ελπίδα στο εξωτερικό.

«Όπως λέει και το λαϊκό τραγούδι "μας υποχρέωσε αλλά δεν μας είπε τελικά πόσα μας χρέωσε" σημείωσε καταγγέλλοντας συνολικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι «αντιλαμβάνεται την οικονομική πολιτική ως παιχνίδι επιδομάτων» ε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Εμπορικό  και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδας, στο πλαίσιο της τελετής απονομής των βραβείων βιώσιμης , καινοτόμου και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας  έστειλε το δικό του μήνυμα για την αποφυγή νέων περιπετειών της χώρας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το αύριο της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να ξαναμπεί στον φαύλο κύκλο μιας πελατειακής πολιτικής που μοιράζει προσωρινή ανακούφιση την ίδια ώρα που πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι» είπε τονίζοντας πως «η Ελλάδα θέλει δουλειές και ευκαιρίες, ενώ ο κ. Τσίπρας θέλει να καταδικάσει την κοινωνία στη φτωχοποίηση και την εξάρτηση».

Στο σημείο αυτό δήλωσε ότι αυτό το «κεφάλαιο της παρακμής πρέπει να κλείσει» και να απελευθερωθούν δημιουργικές δυνάμεις. «Δεν φτάνουν τα επιδόματα – που τα ψηφίζουμε γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν συμπολίτες μου που τα έχουν ανάγκη.  Ούτε μπορεί να γίνει δουλειά με αποσπασματικές κινήσεις» τόνισε προσθέτοντας πως «Η χώρα χρειάζεται μια δημιουργική αναγέννηση. Χρειάζεται μια κυβέρνηση που ξέρει πού θέλει να πάει και πώς θα πάει εκεί»

Περιγράφοντας το πρόγραμμά του σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει «με λιγότερους φόρους και εισφορές. Με απλοποίηση διαδικασιών για επενδύσεις.  Με επιθετικές αποκρατικοποιήσεις. Με μικρότερο και καλύτερο κράτος που θα λειτουργεί με αξιολόγηση και αξιοκρατία. Με λύσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα σε όσους γονάτισαν τα χρόνια της κρίσης να σταθούν ξανά όρθιοι». 

«Στο σχέδιό μας υπάρχει θέση για όλους και θα το κάνουμε πράξη με τη στήριξη των πολιτών, με συμμάχους όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας και με αιχμή την υγιή επιχειρηματικότητα» επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης αλλά ανέφερε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης και να πάει η οικονομία μπροστά «Η απομάκρυνση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την εξουσία αποτελεί αναγκαία συνθήκη που θα συνοδευτεί  και από την υιοθέτηση ενός εξωστρεφούς παραγωγικού μοντέλου που θα ενσωματώνει στην παραγωγική διαδικασία την καινοτομική γνώση».

Δίνοντας έμφαση στις μειώσεις των φόρων υπογράμμισε πως «Τρεις είναι οι κεντρικοί άξονες του δικού μας αναπτυξιακού σχεδίου με έμφαση στην επιχειρηματικότητα:

- Πρώτος άξονας είναι η αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής. Η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης αποτελεί την κορωνίδα των παρεμβάσεων μας για την ανάταξη της οικονομίας. Δεσμευόμαστε, λοιπόν, να προχωρήσουμε σε μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 20% και των μερισμάτων από το 15% στο 5%, ώστε ο πραγματικός συνολικός συντελεστής από το 40% να πάει στο 24%. Επίσης, ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% εντός διετίας και οι εισφορές από το 20% πηγαίνουν για όλους στο 15%. Ενώ θα μειώσουμε ξανά το ΦΠΑ στην εστίαση, όπως είχαμε κάνει και το 2013, με θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα. Οι γενναίες αυτές μειώσεις θα δώσουν μια  πραγματική αναπτυξιακή ώθηση. Πολύ μεγαλύτερη από τις άτολμες μειώσεις της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίες δεν διορθώνουν καν τα δικά της λάθη με την υπέρμετρη φορολόγηση των προηγούμενων ετών. 

- Ο δεύτερος άξονας σχετίζεται με μια ολοκληρωμένη στρατηγική μεταρρυθμίσεων. Σύμφωνα με τον ετήσιο δείκτη «οικονομικής πολυπλοκότητας» η Ελλάδα είναι στην 59η θέση μεταξύ 124 κρατών, πίσω από την Βοσνία, την Αγκόλα, τα Εμιράτα και την Κόστα Ρίκα.  Καθόλου τυχαία, επίσης, καταγράφει σημαντική υστέρηση σε κρίσιμους δείκτες, όπως στην ενσωμάτωση της καινοτομίας στην οικονομία και στην ψηφιακή οικονομία όπου καταλαμβάνει την 26η θέση ανάμεσα στις 28 χώρες της Ευρώπης. Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους κλάδους με δυνατότητες παροχής προστιθέμενης αξίας. 

- Τρίτος άξονας της πολιτικής μας είναι η διάχυση της ευημερίας όχι μόνο στους μετόχους αλλά και στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων. Σήμερα, οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα παραμένουν καθηλωμένες σε χαμηλά επίπεδα. Πριν δύο μέρες δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία της έκθεσης του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) για το 2017, σύμφωνα με τα οποία οι μισθοί στην Ελλάδα το 2017 μειώθηκαν κατά 3,5%. Την ώρα μάλιστα που στην υπόλοιπη Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 1,9%. Η Κυβέρνηση που καμώνεται ότι είναι υπέρ των ασθενέστερων, είναι αυτή που με την πολιτική της μειώνει τα εισοδήματά τους. Η μικρή μείωση της ανεργίας στηρίζεται ολοένα και περισσότερο σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης. Με αυτούς τους ρυθμούς αποκλιμάκωσης, η ανεργία θα επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα το 2030. Εμείς πιστεύουμε ότι οι αποδοχές των εργαζομένων πρέπει να ακολουθούν την πορεία της απασχόλησης και της παραγωγικότητας». 

Τέλος προανήγγειλε ότι 

- η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμφωνείται ύστερα από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις

- Ο υπο-κατώτατος μισθός θα καταργηθεί από την επόμενη κυβέρνηση άμεσα με ταυτόχρονα και απαρέγκλιτη καταργείται αμέσως. 

Κατέληξε δε απευθυνόμενος απευθύνθηκε ειδικά στους επιχειρηματίες επαναλαμβάνοντας ότι «Εμείς δεσμευόμαστε για μειωμένες φορολογικές κι ασφαλιστικές επιβαρύνσεις σε όλες τις επιχειρήσεις και για τη διαμόρφωση περιβάλλοντος που θα ευνοεί τις επενδύσεις. Αναμένουμε από εσάς τόλμη και σωστό σχεδιασμό, τήρηση της νομιμότητας και του ανταγωνισμού. Θα είμαστε δίπλα σας για να αναπτυχθούν και να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Θέλουμε, όμως, και εσείς να λειτουργείτε ως μέρος της κοινωνίας προσφέροντας ασφάλεια και μέρισμα ευημερίας στους εργαζομένους σας, αλλά και στην περιοχή όπου δραστηριοποιείστε»