Κυρ. Μητσοτάκης: Από τον Kουρουμπλή στη Kουντουρά και στον Kόκκαλη, ένας Tζουμάκας δρόμος

Κυρ. Μητσοτάκης: Από τον Kουρουμπλή στη Kουντουρά και στον Kόκκαλη, ένας Tζουμάκας δρόμος

Επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και μεγάλες αναφορές στο μέλλον περιείχε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβαδειά. Λιγότερο από σαράντα μέρες πριν από την 26η Μαΐου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει λέγοντας ότι δε θα συμπορευτεί με τον κ. Τσίπρα στο δρόμο του διχασμού που βαδίζει...

«Η ομιλία του στάζει δηλητήριο για εμάς. Δε θα τον ακολουθήσω. Εμείς είμαστε για να μιλήσουμε για το μέλλον και όχι για το παρελθόν. Είμαστε η ΝΔ υπερήφανοι για τις επιλογές μας. Έχουμε κολλήσει πολλά ευρωπαϊκά ένσημα για να μας κουνάει το δάχτυλο ο οπαδός του Μαδούρο...»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι για την ΝΔ οι ευρωεκλογές έχουν σαφές πολιτικό μήνυμα και άσκησε κριτική στον ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Από τον Kουρουμπλή στη Kουντουρά και στον Kόκκαλη ένας Tζουμάκας δρόμος», είπε.

Παράλληλα, επισήμανε πως «ο κ. Τσίπρας αποκαλεί τον κ. Βέμπερ ανθέλληνα, ας προσέχει ο πρωθυπουργός που θεωρεί ότι έχει βαρύ πολιτικό βιογραφικό στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, έχοντας δίπλα του τον υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, ζήτησε καθολική συμμετοχή στις εκλογές της 26ης Μαΐου ενώ απευθύνθηκε ειδικά στους νέους. «Πείτε τους ότι δεν είναι πιο κουλ οι αριστεροί, πες τους ότι πρέπει να ψηφίσουν και να μην σκέφτονται την αποχή...», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η παρουσία σας στέλνει αποφασιστικό μήνυμα. Μήνυμα ότι η ΝΔ είναι ο νικητής των εκλογών», σημείωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε πως έχει δοθεί πολιτικό περιεχόμενο στις περιφερειακές εκλογές. «Στις εκλογές της 26ης Μαΐου ψηφίζετε για δήμαρχο όποιον θέλετε», είπε απευθυνόμενος στους συμπολίτες μας, και πρότεινε για περιφερειάρχη τον Φάνη Σπανό και στην ευρωκάλπη την ΝΔ, 

«Θέλω το βράδυ της 26ης Μαΐου, να μην υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία στη χώρα, το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο, ως εδώ με αυτή την ανίκανη κυβέρνηση», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «η ευρωκάλπη είναι το πρώτο ημίχρονο. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν θα πρέπει να έχει κανένας αμφιβολία για το τέλος του αγώνα. Η ΝΔ θα την στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας». 

Σχολιάζοντας την ομιλίας Τσίπρα ανέφερε ότι διάβασε ερχόμενος το κείμενο που θα εκφωνήσει στην Πάτρα. «Διάβασα το πόσο χρόνο και ενέργεια καταναλώνει για μένα. Δε θα του απαντήσω γιατί όλοι σας έχετε βγάλει τα συμπεράσματά σας για την κυβέρνηση. Δεν έχουμε να πούμε πολλά για τον κ. Τσίπρα» και κάλεσε τους πολίτες να θυμούνται τρία πράγματα:  
Ψέμματα, φόροι και Μακεδονία. «Για αυτά τα τρία πράγματα θα θυμόμαστε τον κ. Τσίπρα. Περιφρόνησε όλους τους Έλληνες με τους χειρισμούς του στο θέμα της Μακεδονίας και μας δίχασε. Η ομιλία του στάζει δηλητήριο για εμάς. Δε θα τον ακολουθήσω. εμείς είμαστε για να μιλήσουμε για το μέλλον και όχι για το παρελθόν. Είμαστε στη ΝΔ υπερήφανοι για τις επιλογές μας», κατέληξε, μεταξύ άλλων.

Χαρακτήρισε έκτρωμα το νομοσχέδιο Γαβρόγλου που ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να τον αποσύρει.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το αρχαιολογικό μουσείο Θήβας , στο οποίο τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ξεναγηθεί περίπου 180.000 επισκέπτες.