Κυρ. Μητσοτάκης: Η θέση της Σερβίας είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Κυρ. Μητσοτάκης: Η θέση της Σερβίας είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Το μήνυμα πως η θέση της Σερβίας είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των επίσημων δηλώσεων με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάντερ Βούσιτς στο Βελιγράδι. Ο πρόεδρος της ΝΔ που επισκέπτεται για δεύτερη φορά τη χώρα επεσήμανε ότι ο δρόμος μέχρι την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ είναι δύσκολη αλλά θα έχει πολλά οφέλη και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

«Η Ελλάδα θέλει τη Σερβία μέλος της ΕΕ. Γνωρίζουμε ότι είναι ένας δρόμος μακρύς δύσκολος που υποχρεώνει και επιβάλει στη χώρα αυτή να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις. Αυτό όμως θα είναι προς όφελος και της Σερβίας και της ΕΕ και της σταθερότητας στα Βαλκάνια» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε ιδιαίτερα στο ζήτημα της περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα στο επίπεδο των διμερών οικονομικών σχέσεων . Η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος και σημαντικός επενδυτής στη Σερβία,σε μια περίοδο που άλλες χώρες δίσταζαν να επενδύσουν» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Τα τελευταία δέκα χρόνια ήταν δύσκολα για την Ελλάδα, όμως σιγά σιγά αφήνουμε πίσω την οικονομική κρίση. Εφόσον οι πολίτες εμπιστευτούν τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές , μπορούμε να ανακάμψουμε γρήγορα και αυτό είναι σημαντικό για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων με τη Σερβία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στις προσπάθειες του Σέρβου προέδρου.

«Θέλω να κάνω ειδική αναφορά στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις του κυρίου Βούτσιτς και να τον συγχαρώ για την επιτυχία του.

Πριν από 5 χρόνια πίστευαν ότι η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση. Σήμερα αυτό έχει αλλάξει γιατί οι Σέρβοι βλέπουν ότι έχει αντίκτυπο στην πλειοψηφία των πολιτών η μείωση της ανεργίας, η αύξηση του ΑΕΠ και άλλες σημαντικές επιτυχίες.

Πρόκειται για την καλύτερη απόδειξη για το ότι οι πολιτικές που ενθαρρύνει το ευρωπαϊκό μας κόμμα το ΕΛΚ, είναι πολιτικές που δημιουργούν ανάπτυξη για τις χώρες μας» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν είναι στις προθέσεις μας να αλλάξουμε την ελληνική πολιτική στο ζήτημα του Κόσσοβου. Ενθαρρύνουμε το διάλογο Πρίστινας Βελιγραδίου που θα πρέπει να γίνεται με καλή διάθεση και χωρίς ενέργειες που δυναμιτίζουν το κλίμα», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης στέλνοντας μήνυμα σταθερότητας σε ολόκληρη την περιοχή.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Βούτσιτς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεναγήθηκε από τη δημοτική αρχή στα έργα ανάπλασης της παραποτάμιας περιοχής του Βελιγραδίου. Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Πύργο Nebojsa, όπου θανατώθηκε ο Ρήγας Φεραίος, πριν από 220 χρόνια, το 1798.

Μητσοτάκης Σερβία